23948sdkhjf

Boligselskab opfører nye boliger i Hillerød

Et gammelt alderdomshjem i Hillerød danner rammen om 56 nye bæredygtige almene familieboliger
56 nye bæredygtige familieboliger er på vej i Hillerød. De skal bygges omkring hovedbygningen på det snart 100 år gamle aldersdomshjem ”Under bakken” og skal opføres til fremtidens familieformer med blandt andet spændende gårdrum.

Kirsebærbakken koster 119 mio. kroner at opføre, og bygherren er Hillerød Ældreboligselskab med Domea.dk som bygherrerådgiver. Den statelige hovedbygning, der er tegnet af arkitekt Carl Lundquist, renoveres gennemgribende, så den kommer til at fremstå meget tæt på sin oprindelige form, og bevares i nybyggeriet som repræsentant for områdets historie.

De øvrige bygninger lægges ud omkring hovedbygningen i et anlæg, der tager hensyn til de gamle bygningers symmetri. Med udgangspunkt i den gamle trelængede form skaber arkitekterne fra KHS et gårdrum, der er afgrænset af bygninger på alle fire sider.

”Gårdrummet bliver stort og lyst, og kommer til at emme af liv. Ved at vende alle opgange ind i gården – og have halvprivate opholdszoner langs gårdens kanter – bliver gården bebyggelsens sociale rum. Og vi indretter den uden biler – på de gåendes og børnenes præmisser”, siger Karsten Pedersen, der er byggechef i Domea.

Bæredygtighed i fokus

Bebyggelsen kommer til at rumme et bredt boligudbud - lige fra torums boliger op til store firerums boliger. De fleste boliger er rummelige trerums boliger, der erfaringsmæssigt tiltrækker flest lejere

Samtidig sættes bæredygtigheden i fokus, hvor eksempelvis regnvandet ledes på tage og belægninger til haveanlæggets integrerede forløb af vådområder kaldet wadier, så det giver oplevelsesmæssige kvalitet for børn og voksne, inden det nedsives.

”Miljørigtig projektering og en bevidst holdning til materialernes levetid, livscyklusegenskaber og totaløkonomi er med til at reducere bebyggelsens miljøaftryk og billiggøre boligudgifter og driftsøkonomi”, siger Karsten Pedersen.

KHS Arkitekter har tegnet boligerne og er totalrådgiver på byggeriet, som begynder næste år, når lokalplanen er på plads.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.344