23948sdkhjf

Bakteriefrit brusevand i etage-ejendomme

Store anlæg kræver effektive systemløsninger for at opnå tilstrækkelige vandtemperaturer så bakterievæksten holdes nede
- Bakterievækst i bruservandet er en kendt udfordring i flere danske etageejendomme, institutioner og svømmehaller med stort forbrug af varmt vand. Store anlæg kræver effektive systemløsninger for at opnå tilstrækkelige vandtemperaturer. Valg af rør kan derfor få afgørende betydning både ved nybyggeri og renoveringer.

Sådan lyder det fra Geberit, som har en løsning på problemet.

- Brugsvandstemperaturer på 55-60 grader C kan være svære at opnå i etageejendomme eller institutioner med stort varmtvandsforbrug. Ikke desto mindre er det en forudsætning for at sikre såvel sundhed som brugsoplevelse for bygningernes brugere og beboere.

Der er flere udfordringer forbundet med varmtvandscirkulation i større byggerier. Først og fremmest kan det være svært overhovedet at opnå den ønskede temperatur, når vandet skal fragtes langt og tappes hyppigt af flere uafhængige brugere fordelt på flere tager. Dernæst kan ventetiden på det varme vand medføre irritationer for brugerne og økonomiske udgifter i form af vand- og energispild for bygherren og beboerne. Til sidst optager flere rørsystemer unødvendigt meget spildplads i bygningens skakter, fremhæver Geberit.

Integreret isolation
- Et cirkulationsrør kan med fordel integreres i de øvrige varmtvandsrør. På den måde kan bygherre opnå op til 30 pct. energibesparelse, samtidig med at pladskrav i byggeriets skakter minimeres. Installationsteknisk er integrerede cirkulationsrør ideelle at arbejde med, fordi der kun skal presses og monteres ét varmvandsrør, ligesom det i forbindelse med renoveringer er nemt at demontere cirkulationsrøret fra varmtvandsrørets bundstykke.

Fordelene ved at integrere cirkulationsrøret i de øvrige varmtvandsrør er mange i praksis. Det skyldes ikke mindst, at integrationen udnytter de øvrige varmvandsrør til isolation, hvilket optimerer opvarmningen af brugsvandet. Det sikrer brugskvaliteten, da vandet hurtigt opnår den ønskede temperatur selv oppe på femte sal, og det minimerer de økonomiske udgifter til vandets opvarmning, fastslår Geberit

Geberit Inlier
• Geberit Inliner integreres indvendigt i Mapress rustfrit eller Mepla varmtvandsrør
• Mepla varmvandsrør kan kun anvendes ved synlige samlinger, men rørene kan nemt og sikkert kombineres med Mapress på steder med ikke synlige samlinger. Dermed kan Inliner integreres på tværs af de to ør i et samlet system
• Inliner kan holde til en driftstemperatur på op til 70 ?C
• Sammenlignet med traditionel varmtvandscirkulation i separate rør, vil bygherre med et integreret Inliner system kunne opnå en energibesparelse på op til 30 procent på cirkulationen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079