23948sdkhjf

Aalborg udvider med flere nye havneboliger

Det næste store boligprojekt ligger på nordsiden af Limfjorden.
45 eksklusive lejligheder vil i løbet af de næste par år skyde op i Nørresundby, cirka 200 meter fra Limfjordens nordlige brolanding. Byggeriet opføres direkte på kajen på et areal, der tidligere har været anvendt til træoplag.

En af idémændene bag projektet er Torben Nielsen, indehaver af den lokale udviklingsvirksomhed TN Udvikling. Han har indgået samarbejde med aarhusianske Raundahl & Moesby om projektet, som er døbt ”Nordre Havnepromenade” i forventning om, at det vil blive den fremtidige adresse, når kommunen har navngivet det nye vejstykke.

- Jeg har været med til mange havnebyggerier i Aarhus og København, men aldrig et med vand til tre sider, siger Carsten Raundahl fra Raundahl og Moesby.

C.F. Møller er arkitekt på projektet, som ud over boliger også omfatter butikker og rekreative havnearealer. Målgruppen er det mere velhavende segment, og de nye lejligheder byder blandt andet på store rum og to altaner.

Store udviklingsplaner nord for fjorden
Aalborg er en by i vækst. Søgningen fra opland mod by er også tydelig i Danmarks fjerdestørste by, og selve byens omstilling fra industriby til et mere moderne bysamfund har taget fart i de senere år.

Hos Aalborg Kommune glæder stadsarkitekt Peder Baltzer sig over, at udviklingen på den nordlige side af Limfjordsbroen nu for alvor skydes i gang:

- Vores plan er, at vi i de kommende år vil fremme en byudvikling, der omfatter hele strækningen mod øst forbi kommunens forvaltning. Vi kalder området for Stigsborg Havnefront, fortæller Peder Baltzer.

Aalborg kommune har lagt vægt på, at byggeriet på Nordre Havnepromenade skal have høj arkitektonisk værdi, og ifølge Peder Baltzer er disse ambitioner opfyldt med det projekt, som nu realiseres. Første spadestik tages i løbet af efteråret, og de 45 lejligheder, der spænder fra 83 til 182 kvadratmeter, forventes klar til indflytning i første kvartal 2017.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125