23948sdkhjf

STB vinder entreprise til 72 millioner

En udvidelse af SDU’s tidligere bygninger i Odense skal give plads til, at University College Lillebælt kan samle alle sine uddannelser.
Ingeniørerne på Syddansk Universitet (SDU) er flyttet til nye uddannelses- og forskningsfaciliteter på Campusvej, og University College Lillebælt (UCL) har overtaget bygningerne på Niels Bohrs Allé.

Nu skal de gamle teknikumbygninger igennem en omfattende modernisering, før de i juni 2016 kan åbne dørene for UCL’s professionsbacheloruddannelser og aktiviteter, der hidtil har været spredt på seks adresser rundt om i Odense.

- Det er en spændende opgave, siger adm. direktør Jens Winther fra STB Byg A/S, som har vundet bygningsentreprisen til en værdi af 72 mio. kroner.

- Det giver selvfølgelig altid nogle udfordringer, når man går i gang med at pille ved gamle bygninger, men vi har sendt et meget erfarent team til Odense, så skulle der dukke overraskelser op undervejs, vil de være i stand til at håndtere dem, så alt står klar til næste skoleår, fortsætter han.

Det er ikke nyt for STB at være omgivet af fynske dialekter på byggepladsen. Den Vejle-baserede virksomhed vinder flere og flere opgaver på den anden side af Lillebælt og har senest stået bag renoveringen og udvidelsen af Missionshuset i Odense samt byggeriet af en stor daginstitution i Langeskov ved Kerteminde.

Ny penthouse-etage
Bygningerne på Niels Bohrs Allé er fra 1960’erne og har i det ydre en høj arkitektonisk værdi. Det indvendige trænger imidlertid til en grundig renovering, og ifølge Jens Winther er der især fokus på indeklima og på at skabe et moderne studie- og arbejdsmiljø.

Tre af bygningerne udvides med en penthouseetage, som indrettes med undervisningslokaler på i alt 3300 kvadratmeter. Endvidere opføres et helt nyt hus til radiografstudiet, da den bygning kræver særlige forhold på grund af stråling. Endelig skal der anlægges nye p-pladser og gårdrum.

UCL’s nye domicil på Niels Bohrs Allé kommer også til at danne rammen for Center for Undervisningsmidler, Kurser og videreuddannelse, Forskning og udviklingsaktiviteter, UCL Bibliotek, Studieadministration samt Studenterservice som vejledning, Bodylab og et Studentervæksthus. Byggeriet skal huse knap 5.400 studerende og ca. 550 medarbejdere.

Totalrådgiver på udvidelsen er Cubo Arkitekter, der har Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma og Preben Skaarup Landskabsarkitekt som underrådgivere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141