23948sdkhjf

Akku-plæneklipper til prof’erne

Ny 2x36V akku-plæneklipper fra Bosch sætter helt nye standarder
Akku-teknologien banker nu for alvor på hos den professionelle del af have- og parkmarkedet. Akku-maskinerne er så stærke og udholdende, at de professionelle i den grønne sektor så småt kan begynde at udnytte de fordele, som akku-maskinerne giver; mindre miljøbelastning end benzindrevne maskiner og et langt mindre støjniveau.

Men, kan akku-maskinerne til den grønne sektor så det samme, som de benzindrevne?

Ja, i hvert fald når det gælder den nye plæneklipper GRA 53 Professional fra Bosch. Her leverer de 2x36V 6,0 Ah Li-batterier masser af power til den kulfri EC-motor og matcher på alle måde en benzindreven plæneklipper.

Det skriver Mester Tidende.

Billig i drift
Hans Feuk, brand manager hos Bosch Danmark forklarer, at den nye plæneklipper klipper med samme kapacitet som benzindrevne, men støjgenerne er halveret (92 dB). Klippebredden er 53 cm.
- Det er godt for miljøet og giver også store økonomiske fordele, da driftsomkostningerne reduceres omkring 8 gange sammenlignet med anvendelsen af almindelig benzin. I forhold til anvendelse af miljøbenzin er driftsomkostningerne omkring 24 gange lavere, fremhæver Hans Feuk.

GRA 53 slår på en opladning op til ca. 1.500 kvm. hvis græsset er meget og tørt. Er der tale om ”almindeligt tørt græs” skal man nok forvente, at kapaciteten er ca. 1.000 kvm.
Det tager ca. en halv times tid at lade batteriet op til 80 pct., mens det tager ca. 42 minutter at ramme de 100 pct. Maskinen kan sagtens kører på et enkelt batteri ad gangen, men det reducerer naturligvis kapaciteten.

Sætter nye standarder
Mester Tidende har testet den nye plæneklipper og vores grønne testfolk lægger sig fladt på maven og roser den nye maskine på det ”skammeligste”.
- Plæneklipperen sætter simpelthen nye standarder for markedet, mener de.

- Og det gør den fordi den netop klipper lige så effektivt som en benzindreven, fordi den stort set ikke støjer og fordi batterikapaciteten er så stor, understreger test-folkene.
De fremhæver også, at maskinen i alle ender og kanter oser af kvalitet.

- Den er solid og gennemtænkt. Det er paskram over det hele. Det er svært at sætte en finger på noget, som ikke er i orden, understreger de. Det eneste skulle da lige være vægten på 48 kg.
- Det er ikke en maskine man bare løfte ned fra ladet. Her skal der ramper til, fremhæver Mester Tidendes test-klippere.

Den robuste konstruktion med et klippeskjold i støbt aluminium og et vandtæt design, også når det gælder batterierne, betyder, at maskinen kan benyttes i al slags vejr. En anden fordel ved den selvkørende plæneklipper er det nye gashåndtag, som gør det muligt at regulere hastigheden helt nøjagtigt.
Klippehøjden kan justeres med én hånd, så maskinen nemt kan tilpasses til alle plæner (20-70 mm).

MesterTest/plæneklipper
Mester Tidende har testet Bosch plæneklipper GRA 53 Professional 2x36 6 Ah (serien omfatter også GRA 48 Professional)
Test-klipperne mener:
• sætter nye standarder
• oser af kvalitet
• let at betjene
• effektiv græsopsamling
• masser af power
• lang driftstid
Pris (vejl.): Afhængig af model fra 9.999 kr. ekskl. moms og ekskl. lader og batterier

Artiklen er en del af temaet Have & Landskab '15.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109