23948sdkhjf

Cepos: Nej til boligjob-udvidelse til andre servicefag

Debat handler om svensk boligjob-ordning, som regeringen er lun på. Men De Radikale vil ikke være med.
En udvidelse af boligjob-ordningen sådan så at den omfatter andre servicebrancher vil ikke udøve mirakler for arbejdsløsheden - snarere tværtimod.

Det mener cheføkonom for den liberale tænketank Cepos, Mads Lundby Hansen, som kalder det "stærkt uheldigt", at finansministeren Claus Hjort Frederiksen (V) nu åbner op for at udvide boligjob-ordningen til også at omfatte andre brancher efter svensk eksempel.

- Man gør byggebranchen afhængig af tilskud. En udvidelse af ordningen til andre brancher vil indebære, at disse brancher også bliver afhængig af erhvervsstøtte, siger Mads Lundby Hansen og fortsætter:

- Det giver en usund forvridning af forbruget. Det vil være stærkt uheldigt, hvis en større del af servicebranchen gøres afhængig af skattetilskud.

Claus Hjort meldte tirsdag ud, at han ville kigge over på Sverige, hvor de har haft succes med en lignende ordning i meget større format, som også inkluderer andre brancher end håndværkerfaget - herunder for eksempel rengøring, madlavning og havearbejde.

Det forslag hilser Dansk Erhverv meget velkommen.

- Der er tale om en mere markant effekt på såvel beskæftigelse og sort arbejde, når ordningen omfatter rengøring, havearbejde og andre serviceydelser, siger Geert Laier Christensen, der er underdirektør for politik og økonomi i Dansk Erhverv.

Hos De Radikale mener man dog, at det slet ikke giver mening at sammenligne den danske boligjob-ordning med den svenske.

- Det er en helt anden type ordning, hvor man ikke efterfølgende får refunderet penge, men fra starten skal betale mindre, siger finansordfører Martin Lidegaard.

Han har sammen med sit parti fra starten været imod ordningen, og at der nu er åbnet op for en udvidelse, kalder han "komplet uforståeligt."

- I stedet for at spilde flere penge på det her, skulle vi så ikke tage og målrette pengene der, hvor det virkelig batter, siger Martin Lidegaard og foreslår:

- Lad os lette skatten på arbejdet - og meget gerne i bunden - så vil vi få den samme effekt, som svenskerne har haft med deres ordning.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093