23948sdkhjf

Avanceret krat- og buskrydder

Støj- og vibrationssvag akku buskrydder fra Makita med 3 hastigheder og baglæns-rotation
Makitas nye 2x18V buskrydder DU365 er på mange måder en meget venlig maskine. Dels er der hele det miljøvenlige aspekt når man sammenligner akku-maskiner og benzinmaskine. Dels er der et helt oplagt og meget hørbart aspekt, når det gælder støj – eller rettere fraværet af støj.

Det er det også netop det lave støjniveau, der imponerer Mester Tidendes testfolk, som netop haf haft buskrydderen mellem hænderne.

- Det er klart, at en akku-maskine larmer langt, langt mindre end en hidsig benzinmotor- Når maskinen tilmed præsterer et godt stykke arbejde, så er det jo værd at tage med i overvejelserne, når der skal anskaffes nyt grej, siger Mester Tidendes test-ryddere.

Kan køre baglæns
Buskrydderen kører på 2x18V batterier. De samme som i Makitas værktøjsserier.
Mester Tidendes test-ryddere testede maskinen med 5,0 Ah batterier og var godt tilfredse med ydeevnen.
- Det er rigtig smart og ganske brugbart, at man elektronisk kan regulere omdrejningshastigheden på maskinen i reguleringsgrebet. Det giver mulighed for at ”angribe” forskellige emner med forskellig hastighed – og det er med til at forlænge driftstiden, siger test-folkene.

1. gear giver 3.500 omdr./min., 2. gear 5.300 og 3. gear 6.500. Alt sammen overvåget af en elektronisk overbelastningssikring.
Der er også en knap, der får klingen til at dreje baglæns, så det er lettere at frigøre græs og andet som har sat sig fast i klingen. Baglæns-rotationen kører i en tidsbegrænset periode, så der er altså ikke risiko for, at man kører permanent baglæns med klingen.

- Der er hele vejen igennem tale om en maskine i god balance. Og med en klingediameter på 230 mm og et stort udvalg af klinger, er det en fleksibel og anvendelig maskine, mener test-folkene.
Buskrydderen er 175,4 cm lang uden skæreværktøj og vejer 5,2 kg.

MesterTest/buskrydder
Mester Tidende har testet Makita buskrydder DUR365 2x18 V 5.0 Ah.
Test-rydderne mener:
• meget støj- og vibrationssvag
• effektiv hastighedsregulering
• smart med baglæns-rotation
• fin balance

Artiklen er en del af temaet Have & Landskab '15.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172