23948sdkhjf

Entreprenør i 26 år uden hjemmeside

Han har ingen hjemmeside, men gamle såvel som nye kunder skal nok finde ham. Niels Sølvkær stortrives som selvstændig entreprenør på 26. år
Siden 1989 har Niels Sølvkær været selvstændig entreprenør med sig selv som eneste medarbejder, og han har ingen planer om at stoppe.

Han har for nyligt investeret i den nye Kobelco SK85MSR-3 med Engcon EC209 rotortilt, EBCO planerskovl og 2,5 ton pallegaffel, så han kan imødekomme de mange forespørgsler, han får, med en driftssikker og -økonomisk maskine.

Niels har netop hjulpet til med at rejse 30 boliger på Rådhusgrunden i Allerød for DBB, og for tiden hjælper han til med at realisere renoveringen af Kræftens Bekæmpelses kontor i København.

Den selvstændige entreprenør ansættes især til anlægsopgaver, men også til opgaver relateret til jord, kloak og beton. Det er til disse opgaver, han finder tiltrotatoren Engcon EC209 meget nyttig, fordi den gør de daglige arbejdsgange lettere.

”Med tiltrotatoren kan jeg både komme rundt om, over og under alt. Da jeg undersøgte markedet, var det derfor vigtigt, at sammenspillet med tiltrotatoren og gravemaskinen fungerede, da jeg har mange opgaver inden for anlægsbranchen. Og jeg må tilstå, at sammenspillet er godt. Det er stabilt og jævnt, jeg oplever ingen slinger i valsen”, fortæller Niels.

Sammenspillet skyldes, at Kobelco’en er udstyret med en 4 cylinders vandkølet AP-3LE2X dieselmotor fra Isuzu og et nyudviklet unikt elektro-hydrauliksystem bestående af hele tre pumper, der erstatter det konventionelle mekaniske system og sikrer en bedre driftsøkonomi.

Mærkbar forskel

Niels fortæller, at hans arbejdsopgaver heldigvis er solidt fordelt på året, og at han hjælper til, hvor han kan, oftest som maskinfører, men også til tider med håndarbejde. Stiller han kun som maskinfører, betjener han de maskiner, der i forvejen er tilknyttet projektet, og det er her, at han især kan mærke forskellen til den nye Kobelco.

”Jeg er stadig meget overrasket over, hvor godt den kører, og hvor støjsvag den er. Bevæger jeg mig fra en anden maskine tilbage til Kobelco’en, bliver jeg næsten altid overrasket over dens lave støjniveau. Jeg er næsten i tvivl om, den virker”, griner Niels.

Et unikt støjreduktionssystem indeslutter motor- og kølerstøj inde i maskinen og forhindrer støv i at trænge ind. Der er tale om en enkelt kanal, der forbinder indsugnings- og udstødningsportene med motorrummet indkapslet imellem. Maskinen er således udstyret med et forseglet og isoleret kølesystem, der reducerer støjen markant. Også al luft, der kommer ind i systemet, filtreres først, så alle de indvendige maskinkomponenter er beskyttet mod snavs og støv.

Den nye Kobelco kom på tale, fordi hans ældre 8-tons gravemaskine havde kørt 5000 timer og trængte til at blive udskiftet.

Eftersom han havde gode erfaringer med både 3-tons modellen E35B SR og E80, begge markedsført under navnet New Holland, faldt valget på Kobelco SK85SR.

Selvom E80’eren er i gang med at blive udskiftet, fortæller Niels dog, at der i de ti år, hvor han har været ejer, ikke har været en finger at udsætte på den, og fortsætter:

”Der har der ikke været reparationer eller lignende i modsætning til nogle af de andre maskiner, jeg har haft. Kobelco er godt kram. Jeg er langt fra færdig med Kobelco, og jeg er langt fra færdig som entreprenør”.

Maskinen er naturligvis købt hos forhandleren, Erenfred Pedersen A/S.

sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093