23948sdkhjf

Kamp om ansvaret for MgO-fadæse

Byggebranchen er verdensmester, når det gælder om at skubbe ansvar videre, skriver Mester Tidende
Få brancher er så gennemreguleret af aftaler – formelle som uformelle – som byggebranchen. Enhver der har afgivet et tilbud eller lavet en aftale om at udføre et stykke arbejde ved hvor vigtigt det er, at man kan fraskrive sig ansvar. Gør man ikke det, så kan man hurtigt komme til at hænge både på ens egne fejl, men også i en vis udstrækning på andres.

Byggeriets aftaler er fyldt med forbehold for alt lige fra store sten til skybrud og borgerkrig – og sat på spidsen, så er alt der i mellem stort set til forhandling eller fortolkning.

Det skriver Mester Tidende, som i den seneste udgave sætter fokus på placering ansvaret for anvendelsen af MgO-plader i byggeriet.

Krigserklæring
Egentlig burde enhver byggesag starte med et håndslag mellem entreprenører, underentreprenører, leverandører, rådgivere og bygherre om, at man sammen skal løfte byggesagen, så det bliver en god proces og en god forretning for alle parter.

Som landet ligger nu, så er starten på en byggesag nærmest en krigserklæring, hvor det gælder om at hytte sit eget skind og skal det ske på bekostning af andre, så må det være sådan!

I den aktuelle sag om MgO-plader er der allerede god gang i ansvars-skubberiet. Og det er der ikke noget at sige til.
Det skønnes at koste op til ca. 1.000,- kr. pr. kvm. at udbedre skaderne og når man tager i betragtning, at der er opsat mellem en halv og en hel million kvm. MgO-plader herhjemme, så er det store beløb, der er i spil, skriver Mester Tidende.

Søg rådgivning
Det paradoksale er faktisk, at trods det faktum, at byggebranchen er en af de meste aftale-regulerede brancher, så er det svært at vurdere, hvem der skal betale for udskiftningen af de drivvåde MgO-plader
.
Alle har et ansvar. Fortolkningen går mere i retning af hvem der har mest ansvar. Hvor kan man skubbe ansvaret hen?
Sagen er så alvorlig, at det kan rive nogle mindre virksomheder, som har arbejdet som underentreprenører med i faldet.

Mester Tidende opfordre håndværksmestre og andre som er involveret i MgO-sagen om at søge råd i derers branche- eller arbejdsgiverforening. Hellere nu end senere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11