23948sdkhjf

Optimera lukker tre centre

Fokus rettes mod storbyerne og onlinesalg.
Nye mønstre i efterspørgslen og mulighed for dag-til-dag leverancer af byggematerialer over hele landet får nu byggecenterkæden Optimera til at justere strategien.

De tre byggecentre i Tim, Vinderup og Hvide Sande lukkes fra den 1. november, hvorefter Optimera har 15 fysiske centre i Danmark og et i Grønland samt onlinebyggecentret optimera.dk.

Rettidig omhu
Det er længere tids faldende efterspørgsel i de tre vestjyske byggecentre, der har ført til beslutningen.

- Selv om vi har været glade for at drive byggecentre i Tim, Vinderup og Hvide Sande, må vi erkende, at der er færre og færre kunder i disse centre, og det skal vi selvfølgelig reagere på med rettidig omhu, siger Jesper Faurholdt, der er konstitueret kommerciel direktør.

Optimera forsvinder dog ikke fra Vestkysten. Virksomheden har fortsat byggecentre i Nr. Nebel og Oksbøl, og der oprettes nu et nyt salgskontor for professionelle kunder i Viborg, som kan servicere de håndværksfirmaer, der hidtil har handlet i Tim eller i Vinderup.

Væksten sker i byerne og på nettet
Lukningerne i det vestjyske sker samtidig med, at Optimera har fremgang andre steder.

- Samlet set går det godt i Optimera, og kæden opfylder sine mål, men efterspørgselsmønstrene har ændret sig; både geografisk og i forhold til kundeprofilen. Væksten sker primært i de større byer og online, og den drives af de professionelle håndværkere og de semiprofessionelle. Så det er dér, Optimera skal have sit fokus og skærpe sin profil, siger Jesper Faurholdt.

Optimera har sammen med søsterselskabet Brødrene Dahl investeret i et nyt centrallager i Randers. Ifølge Jesper Faurholdt er lageret hjørnestenen i et effektivt logistikkoncept, som blandt andet betyder, at håndværkerne kan bestille deres varer frem til klokken 18 og modtage leverancen næste morgen klokken 7.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078