23948sdkhjf

Murermester med klar kommunikation

PORTRÆT: Nikolaj Meyer er far på deltid og femte generations murermester med en afstikker til Journalisthøjskolen


Nikolaj Meyer stikker spandskeen i murerbaljen og graver en skefuld finpuds op på sit trækbræt. Kort tid efter skramler trækbrættet mod muren og efterlader et tyndt lag puds på muren foran ham.

Han er egentligt femte generations selvstændig, men Flisespecialisten i Odense er hans eget forretning, som han startede for 14 måneder siden.

Min far kørte min oldefars firma videre, ellers har vi andre haft hvert vores firma. Min far gik på pension for et par år siden, og der havde jeg selv en afstikker til journalisthøjskolen i Aarhus, så dengang var det ikke muligt for mig at køre hans virksomhed videre”, fortæller Nikolaj Meyer, indehaver af Flisespecialisten v. Nikolaj Meyer i Odense, til Mester Tidende.

Skarp kommunikation
Inden Nikolaj Meyer blev optaget på journalisthøjskolen i Aarhus i 2012 havde han allerede tilbragt næsten 15 år på diverse byggepladser. Værktøjet sidder dermed med et sikkert greb i hånden på den 37-årige mester.

”Det har altid ligget til mændene i familien, at det var den her vej, vi skulle gå. Men jeg har altid været nysgerrig og har altid interesseret mig for verden og for samfundet, så da muligheden for at komme ind på journaliststudiet opstod, sprang jeg til. Tiden der har bl.a. mig lært at målrette min markedsføring og være skarp i min kommunikation over for kunderne”, siger Nikolaj Meyer.

Far på deltid
Nikolaj Meyer er oprindeligt fra trekantsområdet, men flyttede til Odense for en del år siden. Som i så mange andre tilfælde var det en kvinde, der trak og fik ham til at rykke teltpælene op og flytte til Fyn, hvor han i dag har en søn på 4 år.

”Forholdet til moren holdt ikke, så jeg er alenefar med egen virksomhed. Jeg kunne ikke få journaliststudiet i Aarhus til at hænge sammen med alenefar-tilværelsen i Odense. Derfor stoppede jeg studiet, men det fungerer rigtig fint, for mig som selvstændig, fordi jeg selv er i stand til at planlægge min tid nu, hvor jeg kan arbejde lidt længere, de dage, hvor min søn er hos sin mor, mens jeg kan gå lidt tidligere, når han er hos mig”, siger Nikolaj Meyer.

Vil være underentreprenør
Netværket efter først mange år som murersvend, men også fra sin fars tid som mester er indtil videre det, der har givet forretningen liv.

Selvom Nikolaj Meyer bor i Odense, er det alligevel i trekantsområdet, han har mest arbejde. Og udover en lidt død sommerperiode, så har der været godt med arbejde til at sikre økonomien i virksomheden.

”Der var en lidt død periode i sommer, som jeg tilskriver folketingsvalget og usikkerheden omkring håndværkerfradraget. Men ellers har der været godt gang i forretningen, og lige nu har jeg tre større projekter med blandt andet en gammel lægebolig, der skal have en større omgang.

Ellers arbejder jeg på at komme ind som underentreprenør hos en større virksomhed”, siger Nikolaj Meyer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.176