23948sdkhjf

Flere end hver tredje sms’er under kørslen

35 pct. af de danske bilister svarer i en undersøgelse, som dækfirmaet Michelin står bag, at de har sendt sms’er, mens de kørte bil
Ifølge Rådet for Sikker Trafik skyldes en tredjedel af alle trafikulykker herhjemme uopmærksomhed hos bilisterne. Herunder ting som pålægning af makeup, fiflen med radioen, mobilsnak og måske værre endnu, sms’er under kørslen.

Nu viser en ny undersøgelse fra Michelin, at 35 pct. af de danske bilister har sendt eller sender sms’er, mens de kører. Blandt de 18-49 årige mænd har 66 pct. tastet tekstbeskeder og kørt bil samtidig.

- Vi vil gerne sætte fokus på dette vigtige problem for trafiksikkerheden og råbe vagt i gevær over for bilisterne: Fokusér på din kørsel og vent med sms’erne til du holder parkeret – det redder liv, siger Carl Stenson, informationschef hos Michelin i Norden.

Faktum er, at selv små uopmærksomheder i trafikken kan have fatale konsekvenser. For eksempel bevæger en bil sig 28 meter på to sekunder ved 50 km/t, mens den i samme korte tidsrum tilbagelægger 44,5 meter ved 80 km/t.

I dag koster det 1.500 kr. i bøde, hvis du bliver standset for at sende sms eller tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Alligevel viser bødestatistikken, at politiet hver år uddeler et stigende antal bøder til bilister, der benytter mobiltelefonen, mens de kører bil.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093