23948sdkhjf

MgO-skandale i Egedalsvænge i Kokkedal

Over 600 lejligheder har fået vindspærreplader, der suger fugt.
Da boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal blev renoveret for få år siden, blev budgettet overskredet med 150 mio. kroner, men mareridtet er ikke slut, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det står nu klart, at over 600 lejligheder har fugtsugende vindspærreplader af MgO-typen.

- Pladerne er ikke egnet til det danske klima. Vi har ventet på Byggeskadefondens rapport, og den er nu kommet. For Egedalsvænge anbefaler Byggeskadefonden, at pladerne bør udskiftes. Vi går nu i dialog med Landsbyggefonden og entreprenøren for at finde ud af, hvad vi kan gøre og hvordan, siger Mette Thiberg, byggechef i Boligforeningen 3B til Frederiksborg Amts Avis.

Intet tyder på, at fugt fra pladerne har udviklet sig til indeklimaproblemer for beboerne. Det vil tage længere tid og blive stoppet af dampspærren på den indvendige side, lyder meldingen fra Boligforeningen 3B.

Det økonomiske efterspil i Egedalsvænge bliver kompliceret, fordi byggeriet først er afsluttet efter, at problemet med pladerne blev kendt. Imidlertid var alle plader sat op i marts måned, da Byggeskadefonden første gang advarede mod pladerne. Timingen er således yderst uheldig, og Boligforeningen 3B har ikke haft mulighed for at stoppe og bruge andre plader.

3B tør ikke fastslå, hvem som skal betale for en forestående udskiftning af pladerne. Selskabet vil afklare, hvilket ansvar entreprenører og rådgivere har, og så forventer 3B, at en retssag skal afgøre det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188