23948sdkhjf

Mange forholdsregler når der bores og skæres

Pas især på støvet, når du arbejder med diamantboring og -skæring
Hvis du arbejder med diamantskæring eller har en opgave på en byggeplads, hvor der bores og skæres, så er det en god ide lige at bladre i Branchevejledning om Diamantboring og –skæring fra Branchearbejdsmiljørådet for Bygge og Anlæg (BAR).

Det skriver Mester Tidende.

I branchevejledningen fokuseres der bl.a. på sikkerhed, herunder støv. Der skal selvsagt tages særlige forholdsregler, hvis der findes bly, PCB eller lignende i de emner der skal bores eller skæres i.

Boring og skæring i bygningselementer og vejbelægninger med diamantværktøjer afgiver sundhedsskadeligt støv. Det er specielt i forbindelse med tørskæring og hugning i beton, at der opstår problemer.

Derfor anbefales det i branchevejledningen, at man sørger for at begrænse støvudviklingen f.eks. ved at anvende værktøj og arbejdsmetoder, som støver mindre – f.eks. ved at montere effektive sug eller ved at anvende vådskæring.

Også når det gælder vibrationer er det værd at bruge værktøj som er vibrationsdæmpet, ligesom der naturligvis skal tages forholdsregler i forhold til støj fra bore- og skæreværktøjet.
Branchevejledningen indeholder også vejledning om sikker brug af kerneboremaskiner og sikker håndholdt boring og skæring samt wireskæring.

Se branchevejledningen her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078