23948sdkhjf

God gammeldags vådmørtel som funktionsmørtel

IBF har udviklet en mørtelmixer, der kan producere vådfunktionsmørtel - helt uden tilsætningsstoffer
IBF har udviklet en mørtelmixer, som er en effektiv mørtelblander, der gør det muligt at blande alle typer vådmørtler - lige fra receptmørtler til de våde funktionsmørtler.

Det har tidligere ikke været muligt at anvende vådmørtel til funktionsmørtel, da blandingsforholdene skal være den samme hver gang. Dermed har det også været svært at få den nøjagtige dokumentation. Det er der nu lavet om på med IBF Mørtelmixeren.

IBF mørtel fremstilles på Kværs Mørtelværk og har det kendte fremstillingsprincip, der rækker mange generationer tilbage. Der er ingen kemiske tilsætningsstoffer, og den indeholder kun naturlige materialer som brændt læsket kulekalk og sand. Kværs Mørtelværk er et af de få værker i Danmark, som bruger læsket kalk.

Mørtelmixeren består af en beholder som indeholder vådmørtel og en anden beholder, som indeholder anden cement. Vand tilkobles via en slange. Anlægget betjenes ved et tryk på en knap, og nøje afmålte doser mørtel, cement og vand glider sammen ned i en tvangsblander.

Det er også muligt at anvende mørtelmixeren til at lave blandinger til sokkelpuds og slidlag. Vådmørtel er indimellem blevet beskyldt for at variere fra den ene blanding til den næste, men Mørtelmixeren kan man styre blandingerne nøjagtigt. Kvaliteten dokumenteres ved at sætte en usb-nøgle i kontrolpanelet, og der udskrives en log over de blandinger, anlægget har produceret.

Nemt at arbejde med
Nicolai Matzen fra Jorton A/S, der har arbejdet med mørtelmixeren, forklarer:
“I forbindelse med et større byggeprojekt blev vi anbefalet IBF Vådmørtel. Vi bookede Mørtelmixeren, som blev leveret på pladsen sammen med en detaljeret brugermanual.

Som murer er det en fornøjelse at arbejde med vådmørtel. Mørtlen er smidig, hvilket gør arbejdet nemt. Og så er det muligt at rette på stenen, uden den løsner sig. En væsentlig detalje, som giver en flot finish.
Dokumentation via usb-nøglen er genial, da det giver de præcise blandingsforhold til den videre kvalitetskontrol”, siger Nicolai Matzen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095