23948sdkhjf

Undgå fejl i passivhuse

Travlhed får håndværkere til at glemme de grønne bygge-løsninger. EU-projekt skal bringe fokus tilbage
et kan være temmelig udfordrende at få tid til at tænke på grønne løsninger, når der er travlt. Et begreb som passivhuse kan derfor let gå i glemmebogen – både hos håndværkeren og forbrugeren. Travlheden kan dermed spænde ben for at tænke de grønne løsninger ind i arbejdet.

I passivhuse er både opvarmnings- og elektricitetsbehovet reduceret væsentligt. Det fører til et sundere miljø og store besparelser hos forbrugeren. Selvom huset er en anelse dyrere at opføre, vil det altså tjene sig selv ind over en ganske kort periode grundet den store energibesparelse.

Men passivhuse er ikke kun energibesparende og dermed en gevinst for både økonomi og miljø. Brugerne af passivhuse oplever også store helbredsmæssige fordele, da indeklimaet i disse bygninger er ganske enestående. Passivhuse er dermed en god mulighed for de mange miljøbevidste forbrugere, som ønsker at bidrage aktivt til et bedre miljø.

Fremtidens boligbyggeri
Samfundet går en grønnere fremtid i møde og passivhuse er blot endnu et skridt mod energiproducerende frem for energibesparende byggeri. Og indtil videre er passivhuse næste skridt på vejen mod denne grønne fremtid.

Passivhuse og teknologien bag er stadigvæk forholdsvis ny, og derfor er den særlige konstruktion af denne type hus ukendt for mange i branchen. Der er derfor risiko for fejl i konstruktionerne i passivhusene, der kan være skadeligt for energibesparelsen. For at sikre den grønne løsning og de andre fordele, der er ved at vælge et passivhus, er det derfor vigtigt med øget fokus på fejlfrie konstruktioner.
Eftersom teknologien stadig er ny og varierer i standard fra land til land, er der mange, der frygter ikke at have den nødvendige viden og ekspertise for at kunne opføre husene korrekt.

Vejledning om passivhuse
Det EU-støttede projekt ConClip (Construction Videoclip) sætter fokus på fejl og mangler, der kan opstå i konstruktionerne af passivhuse, og projektet er dermed en vigtig spiller, når der skal sikres opførelse af flere af denne type hus i fremtiden.

Der er indtil videre offentliggjort 3 videoer, der alle indeholder detaljeret information omkring den rette monteringsmetode af forskellige dele af passivhuse. Disse videoer er tilgængelige på www.conclip.eu og på projektets YouTube-kanal (conclip). Flere klip er på vej, og de bliver gjort offentligt tilgængelige for alle interesserede – så der er rig mulighed for at kunne opføre passivhuse og undgå konstruktionsfælderne.
ConClip er ikke bare instruktionsvideoer, men er i høj grad også medvirkende til at udbrede kendskabet til passivhuse og inspirere flere håndværkere til at benytte denne teknologi. Et større fokus på grønne løsninger vil ikke kun appellere til den stigende gruppe af miljøbevidste forbrugere og resultere i flere arbejdsopgaver for den enkelte håndværker; det vil også være med til at udvikle fremtidig byggeteknologi.
Det er en gevinst for både håndværkeren, forbrugeren og ikke mindst miljøet.

Dansk partner
Erhvervsakademiet Lillebælt er dansk partner i ConClip-projektet. Erhvervsakademiet Lillebælt er en videregående uddannelsesinstitution og tilbyder bl.a. andet uddannelser inden for området Byggeri og Energi, hvor der bl.a. er fokus på at innovere og energioptimere og dermed udvikle den verden, som vi kender i dag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109