23948sdkhjf

Dansk tømrermester opfinder nyt værktøj

Listcutter er en dansk-udviklet og patenteret håndholdt akku-maskine til præcis og hurtig skæring af lister, kabelbakker o.a.


Selvom de store værktøjsproducenter konstant forbedrer deres store udbud af værktøj, så hører det til sjældenhederne, at der kommer et helt nyt produkt på markedet. Altså en maskine, som aldrig er set før.
De seneste landvindinger er sket i takt med, at batteriteknologien er blevet bedre. Det har gjort det muligt bl.a. at gøre håndrundsave, kap-/geringssave og vinkelslibere til mobile akku-maskiner. Men maskinerne er jo langt hen ad vejen ens, hvad enten der er tale om akku-maskiner eller 230V maskiner.

Det skriver Mester Tidende

Sådan er det ikke med den spritnye listcutter. Her er en helt ny akku-maskine, som tilmed er udviklet i Danmark af en dansk håndværker. Og som har været tre år undervejs.
Som det ofte er med nye opfindelse, så er den åbenlys enkel i sin funktion og de fleste vil nok sige til sig selv: ”Hvorfor har jeg ikke tænkt på dét!”

Benhårdt arbejde
Listcutteren er beregnet til at skære fodpaneler, indfatninger og lister, men også f.eks. kabelbakker. Et eller andet sted er det en kombination af en listesaks og en kap-/geringssav. Men mens funktionen - altså det man kan bruge maskinen til er kendt – så er maskinen helt ny. Og den er som nævnt dansk – og der er udtaget flere patenter.
”Ideen opstod sådan set fordi jeg var træt af at skulle hive kap-/geringssaven med hver gang jeg skulle skære er par lister. Og den traditionelle listesaks har jo trods alt sin begrænsning”, siger tømrermester Silas Sauer, 29, tømrer- og snedkervirksomheden Bygherren ApS i København.

Han har hentet både teknisk og juridisk støtte til sit projekt og har også et par investeringspartnere, bl.a. direktør Michael Jacobsen fra Gratisbyggetilbud.dk.
De erkende begge, at det har været benhårdt arbejde og omkostningskrævende at nå så langt med listcutteren som de er i dag, hvor de har en funktionsdygtig prototype og er ved at afsøge markedet for interessante samarbejdspartnere. Og der er kontakt!

Overvældende interesse
”Vi arbejder lige nu på at indgå samarbejde med én af de helt store aktører på markedet vedr. produktion ligesom vi naturligvis også overvejer om vi selv skal sætte produktionen i gang. Interessen for vores listcutter er overvældende. Det kan vi bl.a. se på vores internationale hjemmeside listcutter.com, hvor vi har mange forespørgsler”, forklarer Michael Jacobsen, 35.
Listcutteren er et godt tænkt produkt udtænkt af ildsjæle og praktikere, som brænder for ideen. Og som tilmed har fået både patenter og forretningsmodel på plads. Eller så godt som, når det gælder produktion i stor skala.

”Vi har som nævnt kontakt til en af de store aktører og håber da meget, at vi kommer videre ad den vej. Men vi har naturligvis også afdækket, hvordan vi kommer videre på egen hånd”, forklarer Michael Jacobsen.
Uanset hvordan det ender, så er et helt nyt stykke værktøj på vej. Et værktøj, som har potentiale til at blive en uundværlig del af værktøjskasse på globalt niveau

Læs mere om listcutter og se mere video her

Fakta om listcutter
Batteri: 18V Li-Ion
Vægt: 1,6 kg
Vertikal snitvinkel: -22grader til +45 grader
Horisontal snitvinkel: -45 grader til +45 grader
Skærekapacitet H: 25 mm/ B: 70 mm
Savklinge: Ø 130 mm

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095