23948sdkhjf

Akku-løvblæser mister ikke pusten

Ny batteri løvblæser fra STIHL med boost-funktion i aftrækkeren
Lad det være sagt med det samme. Den nye STIHL BGA 100 løvblæser er rigtig svær at slippe når man først har haft den i hænderne.



Op til mere end 25 pct. ekstra luft og 25 pct. højere hastighed. BGA 100 leverer 70 pct. højere blæsekraft end forgængeren. Samtidig er vægten på blæseren reduceret til kun 2,5 kg, og som en ekstra feature er den nye blæser udrustet med et justerbart blæserør, så den kan tilpasses brugerens højde.

Den ekstra kraft giver naturligvis en højere effektivitet på store arealer. Men til andre opgaver er en mindre luftstrøm at foretrække for ikke at hvirvle blade og lettere affald de forkerte steder hen. Derfor er BGA 100 udstyret med tre effekttrin, som indstilles med en stor skydeknap lige foran bærehåndtaget. En særlig boost-funktion i den variable "aftrækker" sikrer, at blæseren øjeblikkelig kan stilles om til fuld kraft.

Til professionelle
BGA 100 er først og fremmest beregnet til professionelt brug, f.eks. til kommunal vedligeholdelse, rengøring af udearealer, anlægsgartnere og andre professionelle i den grønne branche. Den lave vægt, der gør det bekvemt at bruge blæseren en fuld arbejdsdag, hænger sammen med, at batteripakken bæres enten i et særligt bælte eller på ryggen.

AP 300-batteriet har kapacitet til 33 minutters arbejde med BGA 100 blæseren på effekttrin 2. Er der brug for længere driftstid på en enkelt opladning, er det nye rygbårne AR 3000 batterisystem den helt rigtige løsning. AR 3000 leverer strøm nok til at arbejde i 160 minutter med blæseren på trin 2 eller 100 minutter på trin 3.

Komfort under arbejdet
Ved udviklingen af STIHLs nye BGA 100 blæser er der ikke kun tænkt på teknik og driftstid. Ergonomien og brugerens komfort er også vigtige elementer. Den lave vægt er en afgørende faktor for at undgå, at brugeren bliver træt under arbejdet. Samtidig betyder den lave vægt, at maskinen er nem at manøvrere rundt med. Skal man imidlertid arbejde med BGA 100 hele dagen, vil en specialkonstrueret skuldersele aflaste kroppen yderligere. Selen fås som ekstraudstyr.

Det lave støjniveau er også vigtigt for brugerens arbejdsmiljø. BGA 100 støjer så lidt, at brugeren ikke behøver høreværn under arbejdet. Det betyder, at BGA 100 er det rigtige valg til arbejde i støjfølsomme områder som børneinstitutioner, skoler, hospitaler og plejehjem.

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.193