23948sdkhjf

Dårlig behandling af kvinde med svamp

Ung kvinde havde fugtproblemer i lejligheden og fik skimmelssvamp i boligen – udlejer ventede halvandet år, før der blev taget hånd om problemerne
Nogle udlejere ignorerer beboeres nødråb, når der er skimmelsvamp. Det fortæller Mads Ballegaard, direktør i KEH-Indeklima, der frygter, at det i sidste ende rammer beboerne.

Problemet opstår idet skimmelsvamp kan give kroniske lidelser som astma, og nogle skimmelsvampe er endda mistænkt for at være kræftfremkaldende.

"Hvis der er skimmelsvamp, er der som regel også fugt, og fugt er meget skadelig.
Der er masser af udlejere, der negligerer problemet med skimmelsvamp, og nogle udlejere kan være mindre villige til at renovere ejendomme, også selvom der er store fugtproblemer. Det rammer de svageste borgere”, siger Mads Ballegaard, direktør i KEH-Indeklima.

Kvinde havde fugt og svamp
Paria Malekzade, som bor i et rækkehus i Aarhus, gik halvandet år med store fugtproblemer fra et utæt rør i sit køkken. Hun fortæller, at fugten drev af vinduer og skabe, men at boligforeningen ignorerede hendes henvendelser. Først da hun selv tog affære og opdagede hullet under vasken, blev hun taget seriøst, og en tømrer blev tilkaldt.

”Det var et helvede, og jeg har aldrig oplevet noget så stygt. Det lugtede som gammel karklud, og skimmelsvampen sad op ad væggen ind til min ældste søns værelse.

Jeg har tre børn, og de var alle sammen begyndt at hoste, og til sidst måtte de på astmamedicin. Da tømreren kom, brækkede han noget af gulvet op, og konstaterede, hvad vi frygtede, at der var fugt og skimmelsvamp over hele køkkenet. Han gik med det samme igen, for han ville ikke røre det, fortæller Paria Malekzade.

Skal tages alvorligt
Ifølge Astma-Allergi Danmark findes der ingen grænseværdi for, hvor meget skimmelsvamp mennesker kan tåle, før de får helbredsproblemer. Det er derfor meget vigtigt, at håndværksmestre tager problemet omkring fugt og skimmelsvamp alvorligt, når de støder på store fugtproblemer som dem hos Paria Malekzade.

Laver ikke lappeløsninger
Hos KEH-Indeklima udføres 95 procent af deres opgaver altid i samarbejde med en rådgivende ingeniør.

”Vi vil ikke lave lappeløsninger, og vi vil ikke lave noget, der kan give lejere og mestre problemer.

De kunder, der kun vil symptombehandle, fravælger vi konsekvent. Hvis man ønsker at løse opgaven omkring fugt og skimmelsvamp, så skal det gøres ordentligt.

Vi har mellem 500 og 600 kunder om året, og vi har gode erfaringer med at bruge Munters og Trotec til at bekæmpe skimmelsvamp”, siger Mads Ballegaard.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094