23948sdkhjf

DeWalt støvsuger på hårdt arbejde

DeWalts nye M-klasse støvsuger er både designmæssigt og ydelsesmæssigt i topklasse
Den stigende bevågenhed og ikke mindst arbejdsmiljø-krav i forbindelse med støvende arbejde har i de senere år for alvor bragt støvsugeren i fokus på byggepladserne.

Støvmasker og åbne vinduer er nu afløst eller suppleret med effektive industri-støvsugere, som reducerer støvet fra skærende, slibende og borende maskiner. Til gavn for
håndværkernes helbred.

Mens flere leverandører har valgt at få støvsugere på programmet fra eksterne leverandører, men under eget navn, så har DeWalt valgt at udvikle en støvsuger-serie helt fra bunden. Det gælder bl.a. DWV902M – hvor M’et naturligvis står for, at der er tale om en støvsuger i M-klassen. Altså en støvsuger, som er godkendt til alle typer træstøv og skal bruges alle steder indendørs til støv fra fyldemasse, lak, gips, beton og maling, som f.eks. latex- og oliemaling eller kvartsholdige materialer, som f.eks. sand og grus.

Mange opgaver
Mester Tidendes testhåndværkere har haft fingrene i en DWV902M. Støvsugeren har fået lov til at vise, hvad den kan både ved skæring i træ og fiberplader med håndrundsav og kapgeringssav. Og den har fået lov at arbejde intenst i en kælder, hvor der er arbejdet og slebet på såvel mursten, puds og Ytong Multipor, ligesom der er støvsuget gulv rigtig mange gange.

”Støvsugeren tager praktisk talt alt, hvad den kommer i nærheden af. Sugeevnen og filtesystemet arbejder godt sammen og støvsugeren har konstant sugeevne”, siget testhåndværkerne og tilføjer, at det naturligvis forekommer, at ydeevnen reduceres. Men det fortæller støvsugeren selv via en alarm, så problemet kan løses.

Der er mulighed for at deaktivere den automatiske filterrensning, ligesom en resetfunktion automatisk genaktiverer det automatiske selvrensende sysstem, næste gang maskine tændes.
Motoren yder 2.200 Watt.

Godt bekendtskab
Testhåndværkerne fremhæver også, at støvsugeren er meget mobil. Den vejer blot 15 kg. og de små drejehjul foran kombineret med de store hjul bagtil betyde, at støvsugeren er let at køre rundt med – hvad enten man hiver i slangen eller kører den rundt via teleskop-bøjlegrebet.

De store hjul bagtil betyder samtidig, at det er let at trække støvsugeren op og ned ad trapper.
”DeWalts nye støvsuger er absolut et godt bekendtskab. Både design og ydeevne er helt i top”, mener testhåndværkerne.

De påpeger, at det stadig er lidt problematisk, at man generelt, når det gælder støvsugere på, trods en universal adapter af og til må have gaffa-tape i brug for at koble støvsugeren til ældre maskiner o.a.

Men testhåndværkerne erkender, at det i virkeligheden gælder om at have en håndfuld egnede tilslutningsmuffer.

DeWalt støvsuger DWV902M
Mester Tidende har testet DeWalt støvsuger DWV902M.
Testhåndværkerne mener:
• Suveræn sugeevne
• Konstant ydelse
• Nem at håndtere

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157