23948sdkhjf

Bygningsstyrelsen ophæver kontrakt med BNS

LM Byg overtager opgaver efter tvist mellem bygherre og BNS
Entreprenørfirmaet LM Byg A/S overtager de afsluttende betonopgaver på byggeriet af den nye Amager Campus til Københavns Universitet efter, at entreprenørfirmaet B. Nygaard Sørensen A/S i forlængelse af tvist med Bygningsstyrelsen har besluttet at standse arbejdet og forlade projektet.

LM Byg A/S, der i september afsluttede arbejdet med elementmontagen på byggeriet af den nye Amager Campus til Københavns Universitet – et bygningskompleks med 46.500 kvm, der skal stå klar til indvielse i starten af 2017 – vender nu tilbage til byggepladsen for at gennemføre de afsluttende betonopgaver på det store byggeri.

”Efter en tvist om graden af betalbare opgaver har BNS desværre valgt at standse arbejdet med de afsluttende betonopgaver i slutspurten. På den baggrund har vi indgået aftale med LM Byg A/S om at overtage de afsluttende betonopgaver”, konstaterer projektchef Jørn-Orla Bornhardt fra Bygningsstyrelsen, der er bygherre på projektet.

Ærgrer sig

Jørn-Orla Bornhardt ærgrer sig over, at BNS har valgt at standse arbejdet i stedet for at lade en voldgift afklare tvisten, men han pointerer, at ændringerne ikke får nogen indflydelse på tidsplanen for det store byggeri.

”LM Byg A/S, der som råhusspecialist blandt andet har stået for hele elementmontagen og de in-situ-støbte betonkonstruktioner, kender projektet dybt ned i detaljen, ligesom virksomheden tidligere i projektet har levet op til byggeriets høje kvalitetskrav og en stram tidsplan”.

”På den baggrund glæder vi os over, at LM Byg A/S umiddelbart har påtaget sig at afslutte betonarbejderne, og vi er enige om at arbejdet gennemføres uden tidsmæssige konsekvenser for byggeriet”, slutter projektchefen fra Bygningsstyrelsen, mens adm. direktør Carsten Mindegaard fra LM Byg A/S runder af:

”Det er aldrig rart, når et samarbejde bryder sammen midt i byggeprocessen, men vi er stolte over vores samarbejde med Bygningsstyrelsen på KUA3, og trods betydelig travlhed med en række store projekter stiller vi os selvfølgelig til rådighed, når tingene brænder på”.

Vil ikke lægge penge ud

Hos BNS, der har trukket sig fra byggepladsen, ønsker adm. direktør Mikkel Baastrup ikke at gå i detaljer, idet der faktisk er iværksat en voldgiftssag på tvisten, men han siger:

”Det er et spørgsmål om, hvor meget man ønsker at lægge ud. De (Bygningsstyrelsen, red.) vil trække betalinger i forhold til en aftale, vi har haft, og derfor har vi indstillet arbejdet”.

Virksomheden tabte sidste år et anseligt millionbeløb på et projekt i Slagelse, hvilket gav et stort tab i regnskabet, og et negativt resultat.

”Det ser dog helt anderledes fornuftigt ud i år, men regnskabet er ikke klar endnu”, siger Mikkel Baastrup til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.192