23948sdkhjf

Vejen frem går på tværs af værdikæden

50 virksomheder og organisationer lægger tilsammen 7.000 timer i bæredygtigt byggeri. Det sker i innovationsprojektet Sustainable Build
50 virksomheder og organisationer på tværs af byggeriets værdikæde går nu sammen i innovationsprojektet Sustainable Build (SB).

Her vil de tilsammen investere over 7.000 timer i bæredygtigt byggeri.

Onsdag tog de det første fælles spadestik med arrangementet Build Up, hvor parterne sammen kortlægger, hvilke udfordringer de skal løse.

Innovationsprojektet er et samarbejde mellem Industriens Fond og Dansk Arkitektur Center og lægger fundamentet for et toårigt samarbejde mellem byggeriets aktører, som skal skabe vækst inden for bæredygtigt byggeri.

Første milepæl er arrangementet Build Up, hvor projektets deltagere, sammen med faglige eksperter, skal identificere de mest kritiske barrierer og største potentialer for bæredygtigt byggeri. På baggrund af det, skal der udvikles en innovationsudfordring, som går ud til hele verden, i form af et såkaldt Call for Innovators.

Det offentliggøres på Sustainable Build Summit 20. januar, hvor 150 nøgleaktører fra byggeriet er samlet.

Målet for SB er at fremme vækst inden for bæredygtigt byggeri, og hjælpe mindst ti konkrete innovatører hvert år.

”Markedet for bæredygtigt byggeri og bæredygtige byggematerialer er i hastig vækst. Branchens aktører er meget afhængige af hinanden, da materialer så at sige skal hænge sammen. De kan derfor også have svært ved at skabe innovation alene.

Derfor er målsætningen at samle branchens aktører på tværs af fagligheder for at øge innovationen, videndelingen og væksten på tværs af byggebranchen”, siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond.

Uomgængeligt instrument

Også Kent Martinussen, adm. direktør i Dansk Arkitektur Center, ser potentiale:

”De rammesættende myndigheder verden over fremmer i disse år holistiske services og bæredygtige produkter i deres nationale bygge- og anlægsmarkeder. Det gør de fordi de ved, at det fremmer den klimadagsorden, som de anerkender, der skal leveres på. Byggeriet er blevet et uomgængeligt instrument i den dagsorden og dér skal vi kende vores besøgelsestid”, siger han.

Digitalisering som driver

”Det er afgørende for vores branche med handlingsorienterede partnerskaber, hvor vi går sammen om at videreudvikle den bølge af innovation som ikke mindst digitaliseringen i øjeblikket driver”, siger Martin Manthorpe, strategidirektør i NCC.

50 beslutningstagere

Til Build Up samles godt 50 beslutningstagere og eksperter fra hele byggebranchen for i fællesskab at identificere og udvælge de væsentligste barrierer og udfordringer for vækst inden for bæredygtigt byggeri.

Næste milepæl kommer til januar, hvor partnerskabet får mulighed for at komme med innovative idéer og løsninger på konkrete udfordringer.

Leaderlab, som har været med til at skræddersy projektforløbet har gode erfaringer:

”Sustainable Build adskiller sig fra andre innovations- og bæredygtighedsinitiativer gennem en afprøvet og fokuseret proces. Ved at samle hele værdikæden i byggeriet - samt investorer, lovgivere og uddannelsesinstitutioner - opnår vi fælles slagkraft og langt større effekt. Det glæder mig særligt at se den store opbakning fra industrien”, siger Sofus Midtgaard, partner i Leaderlab, i en pressemeddelelse.

Et meget bredt samarbejde
Sustainable Build (SB) er et samarbejde mellem Industriens Fond, Dansk Arkitektur Center og Grøn Omstillingsfond og er udviklet i samarbejde med Leaderlab.
SB realiseres i partnerskab med NCC, Region Midt, PensionDanmark, Henning Larsen Arkitekter, DanSolar,Tarkett, Flügger, Kebony, Outrup Vinduer, Frøslev Træ, Rheinzink, Junckers, Eurotag, Wienerberger, Xella, The Architecture Project, Lendager Arkitekter, GenieBelt, KALK, Connovate, Green Building Council, abeo, AY Arcgency, bips, Vugge til Vugge, Advanced Nonwoven, DAKOFA og Eksportrådet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093