23948sdkhjf

Fritidshus-bygger positiv: Markedet ved at vende

EBK Huse får positivt resultat og har forventninger til det nordiske marked
REGNSKAB Der bliver skåret ned for lysten til at investere i fritidshuse, når krisen raser. Nu er der imidlertid så småt ved at være en svag bedring efter flere år præget af krisen.

Det er oplevelsen hos en af landets største aktører på markedet for fritidshuse, EBK Huse A/S med base i Slagelse.

Koncernen har netop offentliggjort sit regnskab for 2014/15 med et positivt årsresultat på 2,6 mio. kroner mod et minus på 0,5 mio. kroner sidste år.

”I betragtning af de vanskelige markedsforhold er resultatet tilfredsstillende. Det går generelt stille og roligt frem igen, men branchen er præget af hård konkurrence, og det afspejles på priserne”, siger adm. direktør Jesper Keinicke.

Omsætning og indtjening på de enkelte projekter har været stigende.

Han oplyser, at der totalt i Danmark før krisen blev bygget cirka 4.000 nye fritidshuse årligt. Det har under krisen ligget på omkring 1.000 nye huse årligt.

”Vi vurderer, at der bliver tale om en beskeden fremgang til måske omkring 1.200 fritidshuse. Opførelsen af nye huse, og det gælder såvel helårsboliger som fritidsboliger, er meget konjunkturfølsom forretning”, siger direktøren, der ikke ønsker at komme med et bud på, hvor mange af markedets nye fritidshuse, som EBK Huse har sat sig som mål.

Tysk marked skuffer

Ifølge ledelsesberetningen er årets resultat påvirket af væsentlige udgifter til udvikling af nye markeder.

”De nye markeder er Norge, Sverige og Island, hvor vi har etableret os med salgsagenter. Der er i de andre nordiske lande en pæn efterspørgsel efter fritidshuse med dansk arkitektur og design, så det er markeder, vi forventer os en del af”, siger Jesper Keinicke.

Derimod er han og koncernen ikke tilfreds med udviklingen på det tyske marked, hvor koncernen gennem et tysk datterselskab har været i mange år. Hverken omsætning eller indtjening i Tyskland har levet op til forventningerne.

Koncernens aktiviteter består i salg og produktion af fritids- og i mindre omfang helårshuse. Husene præfabrikeres på egen fabrik og er baseret på træelementer.

EBK Huse har i sin 40-årige levetid solgt godt 6.000 fritidshuse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.815