23948sdkhjf

34 elite-elektrikere har nu svendebrende

Det første hold nogensinde har bestået den nye EUX-elektrikeruddannelse – en eliteuddannelse, der giver både svendebrev og studenterhue på blot 4 år og 7 måneder.
Elbranchen efterspørger eux-elektrikernes nye kompetencer, og derfor søsatte man det, man populært kan kalde en elite-elektrikeruddannelse. De første 34 har nu fået svendebrev, og de er blevet fejret på Kunstmuseet Arken med festtale af undervisningsminister Ellen Trane Nørby.

- Vi har brug for dygtige faglærte, og vi skal tiltrække flere unge til erhvervsuddannelserne. Det kan eux-forløb med deres kombination af boglige og praktiske fag blandt andet være med til. Derfor er det glædeligt, at elbranchen har taget eux-eleverne til sig og skabt gode uddannelsesforløb i virksomhederne, selv om uddannelsen stadig er ny, siger Ellen Trane Nørby om uddannelsen.

Tre af de 34 har opnået rene 12-taller til svendeprøven og modtager derfor branchens medalje, og mange flere har været tæt på 12-tallerne.

- Vi glæder os til at byde de nye og veluddannede medarbejdere velkommen i branchen. Og det uanset om de her og nu bliver i branchen, eller om de til sommer går i gang med at læse videre og bringer endnu flere nye kompetencer ind i branchen, siger Henrik Fugmann, formand for Tekniq, installatørfirmaernes brancheorganisation,

Også i Dansk El-Forbund er glæden stor.

- Vi er stolte af, at elektrikeruddannelsen er helt i top blandt de mest populære erhvervsuddannelser. EUX-elektriker er for de ambitiøse, for eliten af de dygtige unge, som skal gå mange hårde uddannelsesdage igennem, inden de gennemfører. Resultatet er nye kompetencer og mere viden, som kun er en fordel for både den enkelte, for virksomhederne og for samfundet, siger Jørgen Juul Rasmussen, som er forbundsformand.
Læs mere om: EUX
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218