23948sdkhjf

Mange nye lærepladser i installationsbranchen

Installationsbranchen optager fortsat mærkbart flere lærlinge til elektriker- og vvs-energiuddannelserne. Stigningen i antallet af lærepladser løb fra januar til november op i 18 procent
2015 bliver et rekordår for lærlingeoptaget i installationsbranchen, som i årets første 11 måneder indgik flere end 2.100 uddannelsesaftaler med elektriker- og vvs-energilærlinge. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

”Vi skal helt tilbage til 2008 for at finde flere indgåede uddannelsesaftaler i branchen. Optaget af nye lærlinge vidner om, at installationsbranchen nu er en populær vækstbranche med positiv beskæftigelse”, siger underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ, talerør for installationsbranchens virksomheder.

Størst stigning sås i uddannelsesaftaler for vvs-energiuddannelsen. Her indgik branchen 21 procent flere uddannelsesaftaler end året før. Stigningen i uddannelsesaftaler for elektrikeruddannelsen var med 17 procent også mærkbar.

”Installationsbranchen har gode tilbud til de unge, som ønsker en teknisk ballast sammen med et spændende arbejde. Elektrikeruddannelsen er helt ny og vvs-uddannelsen har fået en grundig revision. Samtidig oplever brancherne vækst, hvilket giver spændende udviklingsmuligheder, siger Tina Voldby.
Installationsbranchen har tre år i træk haft en positiv udvikling i antallet af uddannelsesaftaler.

”Vi kan se, at antallet af korte uddannelsesaftaler er steget. Det er lidt ærgerligt, men godt for dem, der gennem en kort aftale får tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi anbefaler medlemsvirksomhederne at indgå langvarige uddannelsesaftaler, da de giver det bedste resultat for både virksomhed og lærling”, siger Tina Voldby.

I alt beskæftigede branchen ved udgangen af november 4.977 lærlinge i uddannelsesaftaler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093