23948sdkhjf

Solar opkøber hollandsk virksomhed

Den danske el- og vvs-grossist har som led i ekspansionsstrategi købt supply chain-specialisten Mag45 i Eindhoven
Den børsnoterede danske el- og vvs-grossist og servicevirksomhed Solar A/S ekspanderer på det hollandske marked med opkøbet af virksomheden Mag45, der har hovedsæde i den hollandske by Eindhoven og har en årlig omsætning på godt 330 mio. kroner.

Den samlede pris for Mag45 forventes ifølge Solar at lande på omkring 100 mio. kroner. Solar oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at Mag45, der hidtil har været ejet af Varova Investments, vil indgå som en såkaldt komplimentær forretning i Solar-koncernen og fortsætter under sit nuværende navn, ligesom den lokale ledelse fortsat har det overordnede ansvar for virksomheden.

”Da ekspansion af vores forretning er en vigtig del af Solars strategi om profitabel vækst, glæder vi os over købet af Mag45 og ser det som første skridt. Strategisk passer Mag45 godt ind - både i relation til vores fokus på sourcing og service og i forhold til vores interesse for øget eksponering på industriområdet. Rationalet bag opkøbet af Mag45 er først og fremmest vækst”, siger Solars adm. direktør, Anders Wilhjelm, i fondsbørsmeddelelsen.

Strategiske partnerskaber

Mag45 er en såkaldt supply chain-specialist, hvis løsninger gør det muligt for andre virksomheder at indgå i et partnerskab med Mag45 omkring strategisk styring af sourcing, logistik og varelagre.

Den hollandske virksomhed opererer i øjeblikket i ni lande, har 180 ansatte og var oprindelig en del af den store hollandske elektronik-koncern Philips frem til 2004, hvor Mag45 blev udskilt som et selvstændigt selskab.

Solar oplyser i forbindelse med det hollandske opkøb, at Solar forventer en samlet omsætning for 2015 på 10,6 mia. kroner og et resultat før skat på 296 mio. kroner.

Samlet forventes opkøbet af Mag45 at påvirke omsætningen i 2016 med omkring 310 mio. kroner, men vil kun have en begrænset effekt på bundlinjen.

Solar fremlægger regnskab for 2015 den 24. februar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078