23948sdkhjf

Mur og isolering smelter sammen

Rockwool afsøger grænselandet mellem byggeri efter 2020-krav, isolering og tidsbesparende konstruktioner. Bærende vægge af komprimeret stenuld giver lavere påvirkning af miljøet, siger arkitekten bag ny løsning
En vægkonstruktion af komprimeret stenuld, der erstatter beton som bærende væg, og som er nøglen til at opfylde byggeriets 2020-krav allerede i dag.

Det lover den danske isoleringsgigant Rockwool forud for messen Byggeri ’16 i Fredericia, der begynder om en uge.

Her vil de besøgende få muligheden for at opleve en - ifølge virksomheden - innovativ løsning, udviklet som et højeffektivt system af komprimeret stenuldsisolering, der både udgør de bærende vægge og en del af isoleringen i et nybygget hus.

Systemet er baseret på en nyudviklede såkaldt kuldebrofri-teknologi. Det betyder et så lavt energibehov, at huset uden videre lever op til byggekravene for 2020 helt uden montering af for eksempel solceller.

Systemet kan, i de fleste tilfælde, bruges uden at ændre de øvrige konstruktioner, detaljer eller tekniske installationer.

”Et hus med vægge af komprimeret stenuld og uden kuldebroer giver en meget lav varmeudgift og derfor også lav påvirkning af miljøet. Derfor kan et hus med det nye system leve op til byggekravene for 2020, hvor der for eksempel kræves et 60 procent lavere energibehov sammenlignet med et hus bygget efter 2010-kravene”, siger arkitekt Klavs K. Jakobsen, som står bag den nye løsning.

På markedet i 2017

Den isolerende vægløsning kommer først på markedet i løbet af 2017, men indtil da har Rockwool-koncernen et udviklingssamarbejde med typehusproducenten Hus-companiet, som har brugt løsningen i opførelsen af et såkaldt iHus.

Bedre indeklima

Ud over bærende vægge af komprimeret stenuld præsenterer virksomheden også andre komponenter til fremtidens bæredygtige hus på næste uges byggerimesse.

Også indeklima i et hus bygget med de nye vægkonstruktioner bliver angiveligt bedre og mere kontrolleret: Luften bliver, ifølge virksomheden, renset for støv og pollen når man kombinerer tiltagene med et ventilationssystem, der sikrer, at varmen ikke spildes i udluftningen.

2020-huset er landet
I et 2020 hus er kravene skærpet meget til både energiforbrug, indeklima, dagslys, ventilation og tæthed. Isoleringen er 35 procent bedre end huse bygget efter dagens byggekrav.
Det lave energiforbrug i et 2020 hus opnås ved hjælp af forskellige tiltag:
Ingen kuldebroer takket være en bærende væg af komprimeret stenuld. Det betyder, at væggen i sig selv er isolerende.
Isoleringen er tykkere og anvendt mere effektivt
A-klasse vinduer med tre lags ruder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219