23948sdkhjf

Priserne på virksomheder har toppet

Fortsat højt aktivitetsniveau indenfor virksomhedshandler i 1. kvartal i år, men priserne viser svagt nedadgående tendens, viser ny opgørelse
Der er fortsat et højt aktivitetsniveau for virksomhedshandler – både i Danmark og i Europa – men efter store stigninger i 2015 tyder noget nu på at priserne har toppet.

Den seneste kvartalsopgørelse fra corporate financehuset Audon viser, at den gennemsnitlige europæiske virksomhed i 1. kvartal i år blevet handlet til en pris på 9 gange driftsoverskuddet (EBITDA – indtjening før skat og afskrivninger). I hele 2015 lå priserne i gennemsnit på ni gange driftsoverskuddet.

”Kursudviklingen på aktiemarkedet har været negativ i 1. kvartal, og det slår igennem med forsinkelse inden for virksomhedshandler”, siger partner i Audon, Frederik Aakard til Ledelse IDAG.dk

I første kvartal i år blev 57 danske virksomheder solgt – på niveau med samme periode i fjor. De er især udenlandske virksomheder, der køber op i Danmark og her er europæerne for alvor kommet på banen.

F. eks. har svenske Inwido købt Outrup Vinduer & Døre i Nykøbing Mors, ligeledes svenske Aleris har købt hospitalet Valdemar A/S og Tyske Hengst har købt Nordic Air Filtration i Nakskov.

Der er ifølge Frederik Aakard stadig stor konkurrence mellem industrielle købere og finansielle købere.

Kapitalfondene er meget aktive. Bl.a. i kraft af kapitaltilførsel fra pensionsselskaber, der på grund af det ekstremt lave renteniveau ser sig om efter alternative investeringer.

”Det er begrænset hvor mange investeringer, der kan foretages i infrastruktur, vindmøller og lignende. Derfor har alle kapitalfonde nu kurs mod virksomhedsmarkedet. og det er positivt for samfundet”, mener Frederik Aakard.

Mens udlændinge køber flittigt op i Danmark, kniber det mere den anden vej. I første kvartal købte danske virksomheder kun 11. virksomheder op uden for landets grænser.

F.eks. har det nordjyske skibsforsyningsselskab, Ove Wrist, købt Garrets International, et engelsk selskab, der leverer cateringydelse til rederier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109