23948sdkhjf

Kommunerne skal fremme grøn transport

Aarhus Universitet vil hjælpe kommuner og trafikselskaber med udbud, der kan fremme brugen af biogas til transport.
Der skal skabes et bedre samspil mellem myndigheder og transportfirmaer, hvis vi skal have gang i den grønne omstilling i transportbranchen.

Det mener professor Peter Lindgren fra Aarhus Universitet forud for det store road-show "Biogas til Transport", som skydes i gang i Herning den 9. maj.

- Når man ser nærmere på de kommunale udbud, så indeholder de typisk flere forretningsmodeller, som kommunen sætter i spil i forhold til de virksomheder, der byder ind på opgaverne. Udbuddene har forskellige udfald for forskellige kommuner. I nogle kommuner fører udbuddene til, at man kan omlægge busdriften til biogas, mens udbudene i andre kommuner ikke lykkes med at få gang i den grønne .

- Udbuddene er nemlig skruet sammen på forskellige måder, og det påvirker virksomhedernes forretningsmodeller forskelligt, og det kan give nogle mere eller mindre hensigtsmæssige effekter, forklarer Peter Lindgren.

- Vi er overbevist om, at man kan udvikle nogle forretningsmodeller, så udbuddene kan bidrage til at fremme grøn transport i mange af de danske kommuner.

Ved road-showet "Biogas til Transport" i Herning inviterer Aarhus Universitet alle landets kommuner, trafikselskaber, kommunale affaldsselskaber og virksomheder til en dialog om, hvordan udbud og forretningsmodeller kan optimeres.

Tid og sted:
road-showet "Biogas til transport" finder sted:
9. maj 2016, kl. 13.00-17.00
hos Bachgruppen, HI-Park 441, 7400 Herning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094