23948sdkhjf

ML Beslag vil sætte sig på typehusene

En række af landets husbyggere bruger nu det patenterede Bandlock-system. Det giver blod på tanden.
Bandlock har været patenteret på de europæiske markeder siden 2005, men det var først i 2012, at der for alvor kom gang i forretningen.

Her lykkedes det for ML Beslag at indgå en aftale med Huscompagniet, og i dag leverer virksomheden vindafstivning og sokkelforandring til op mod 40 procent af de enfamilieshuse, som opføres i Danmark.

- Den sidste nye kunde er Hybel Huse, som netop har placeret sin første ordre hos os, fortæller Morten Lundvig, maskinsnedker og grundlægger af ML Beslag.

Stærkt vanedannende
Han forklarer, at Bandlock-systemet erstatter de M5-maskinskruer og møtrikker, som hidtil har været nødvendige at anvende for at samle vindtræksbånd med spændebeslag i sokkelforankring og vindkrydssæt.

Herved opnås en hurtig, sikker og pålidelig samling af produktet.

- Vi oplever, at vores produkt er stærkt vanedannende. Monteringen er temmelig unik, og det er et produkt, der holder. Vi har i hvert fald endnu ikke haft en kunde i røret, der har klaget over, at en samler er sprunget op, siger Morten Lundvig.

Flere veje til vækst
ML Beslag har først på året åbnet en webshop for at styrke det direkte salg i erkendelse af, at de etablerede leverandører sidder hårdt på trælastmarkedet.

Virksomheden har dog sideløbende formået at indgå aftaler med Roslev Trælasthandel og tyske Würth, hvilket kan vise sig at få stor strategisk betydning for de kommende års udvikling af virksomheden.

- Samarbejdet med Roslev Trælasthandel kan føre til nye kunder i landbruget, industrien og blandt entreprenørerne, mens aftalen med Würth kan åbne op for det tyske marked. Vi har sendt beslag for en halv million kroner derned og er helt vildt spændte på, om det kan udvikle sig til noget eksport, fortæller Morten Lundvig.

Blod på tanden
Han lægger ikke skjul på, at de første år var hårde at komme igennem. Men det er i dag vendt til en styrke:

- På grund af den økonomisk hårde start har vi været særdeles omkostningsbevidste. Der er kun én lønnet medarbejder i virksomheden, og det er mig selv. I kraft af, at vi har outsourcet størstedelen af lager og distribution, har det hidtil været muligt for mig at varetage virksomhedens opgaver på egen hånd, fortæller Morten Lundvig.

Siden 2011 har han dog haft en medejer, Peter Dahl, der har taget sig af arbejdet med salg og strategi. Det er den indsats, som nu accelereres:

- Vi har fået blod på tanden, det er ingen hemmelighed, og vi har et mål om at tage endnu flere markedsandele på typehusmarkedet, siger Morten Lundvig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078