23948sdkhjf

Midtjysk typehusproducent leverer rekordoverskud

Også ordrebeholdningen er den største nogensinde hos virksomheden, som for få uger siden fik nyt navn.
Med et positivt resultat før skat på 4,7 mio. kr. blev 2015 det mest indbringende regnskabsår for Skanlux Byggefirma A/S, som har hjemme i Viborg.

- Successen har flere årsager. Vi har arbejdet benhårdt med at optimere vores processer og hele butikken fra A til Z de sidste to-tre år. Og så er det klart, at konjunkturerne er blevet bedre. Men selv om der er kommet gang i hjulene, befinder vi os stadig langt under gennemsnittet, hvis du ser historisk på det. Der findes en utrolig stor prisbevidsthed blandt forbrugerne, så pengesluserne står på ingen måde ukritisk åbne, siger administrerende direktør, Bjørn Krogh Andersen, til Building Supply.

Skanlux Byggefirma skiftede for få uger siden navn fra Skanlux Fritidshuse. Navneskiftet markerer, at fokus nu også er på helårshuse, forklarer direktøren.

- Vi vil se et mix, hvor vi satser på individuelle, arkitekttegnede enfamiliehuse og sommerhuse. Vi stiler lidt højere end gennemsnittet i forhold til kvalitet og løsninger, og det er noget, der går igen inden for begge områder.

Rekordstor ordrebeholdning
Bjørn Krogh Andersen anslår, at Skanlux sidste år hentede stort set lige så meget omsætning på fritidshuse som helårshuse, og sådan skal fordelingen også helst være fremadrettet. Det samme gælder for geografien, hvor Skanlux typisk har delt omsætningen mellem det østlige og vestlige Danmark.

- Lige nu er der måske en svag overvægt til Østdanmark, fordi der er kommet så meget gang i hjulene i København og Nordsjælland. Men der er efterhånden også gang i den i de andre regioner, siger Bjørn Krogh Andersen, som af samme grund ser frem til et 2016, som formentlig kan slå den netop realiserede indtjeningsrekord.

- Vi sluttede 2015 rigtigt flot med hensyn til salget, så vi er gået ind i 2016 med den største ordrebeholdning nogensinde. Det betyder også bare, at vi fortsat skal holde fokus på en effektiv styring af butikken. Vi bygger nærmest aldrig det samme hus to gange, og det kræver et ekstremt fokus på effektive arbejdsgange, fordi vi i sagens natur ikke har de samme stordriftsfordele, som mange af de andre aktører i branchen.

Læs mere om Skanlux, som nu åbner for en succesrig investeringsfidus i Tyskland, i Licitationen - Byggeriets Dagblad onsdag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078