23948sdkhjf

Jorton-selskaber leverer varen

Koncernen bag Jorton, Boligbeton og Hustømrerne vokser betydeligt på både top- og bundlinje.
Det er fire år siden, at Jorton-koncernen præsenterede et dundrende underskud på 75 millioner kroner. Siden er det gået fremad år for år, og det netop offentliggjorte årsregnskab for 2015 vidner om en vækst i omsætningen på knap en tredjedel og en bundlinje, der er tæt på fordoblet.

Hele 112 millioner kroner er forskellen i resultatet før skat fra 2011 til 2015, og administrerende direktør, Carsten Varneskov, glæder sig over den positive udvikling:

"Regnskabet er ikke bare tilfredsstillende. Det er meget tilfredsstillende, Alle selskaber følger den plan, der er lagt, og koncernen som helhed nyder godt af den positive situation, der er i byggebranchen", siger Carsten Varneskov.

Den primære årsag til underskuddene i 2011 og 2012 var en håndfuld ”meget fejlslagne” projekter i Jorton-regi. De er nu fortid, og Jorton A/S har i 2015 bidraget til koncernresultatet med et overskud på 16,2 millioner kroner før skat.

"Jeg kan ikke hive én ting frem og sige, at det her har gjort udslaget. Vi er ude at de gamle, tabsgivende projekter og har omlagt en lang række interne forretningsgange. Det udmønter sig nu", siger Carsten Varneskov.

Han forventer i 2016 et regnskabsår, som i store træk udvikler sig som 2015, måske endda med et resultat der er en lille smule bedre.

"Ordrebeholdningen er stor i alle selskaber, rigtig stor endda, og jeg vil tro, at du om et år kan skrive stort set det samme om 2016 som om 2015. Der vil altid være nuancer, men vi følger planen fuldstændigt", siger koncerndirektøren.

Jorton Holding A/S skiftede i forrige uge navn til JBH Gruppen A/S. Ifølge Carsten Varneskov sker det for i højere grad at signalere sammenhængen mellem moderselskabet og de tre 100 procent ejede datterselskaber. Således er navnet JBH sammensat af forbogstaverne fra henholdsvis Jorton, Boligbeton og Hustømrerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.015