23948sdkhjf

Håndboldklub går ind i byggebranchen

Projekt med 150 boliger skal opføres i ny Odense-bydel.
I Odenses nye bydel, Cortex Park, har aktionærgruppen bag HC Odense A/S købt en byggegrund med henblik på at opføre 7.500 kvadratmeter boliger til en samlet projektsum på cirka 150 millioner kroner.

Planen er, at 60 af de 150 boliger bliver ungdomsboliger, som udvikles i samarbejde med et alment boligselskab. Resten bliver private lejeboliger, som det nyetablerede ejendomsselskab, HC Odense Ejendomme A/S, selv vil stå for at udleje.

Næste skridt i processen er en bygherrekonkurrence, som udskrives inden for den næste måneds tid. Går alt efter planen, kan HC Odense gå i jorden i foråret 2017, fortæller advokat og bestyrelsesformand, Jørn Bonnesen, til Building Supply.

Han er selv en af de aktionærer, som går ind i byggeprojektet. Det samme gør blandt andre Carsten Skov, ejer og direktør hos projektudvikleren Boliggruppen, og Per Jørgensen, der er bestyrelsesformand og medejer i 5E Byg.

- Vi har blandt aktionærerne set perspektiver i at udvikle et byggeprojekt, der kan generere indtjening til håndboldselskabet og på den måde udnytte bestyrelsens og aktionærernes kompetencer, forklarer Jørn Bonnesen.

Han er således ikke nervøs for, at HC Odense lider samme skæbne som andre af de sportsklubber, som med årene har forsøgt at gøre sig selv økonomisk uafhængige af spillet på banen:

- Odense udvikler sig med ekspresfart i disse år, og vi har købt grunden til en fornuftig pris. I og med at der ikke er tale store luksusboliger kan vi ikke forestille os, at vi kommer i en situation, hvor vi ikke kan leje det ud. Jeg har en tyrkertro på, at det er et godt og sundt projekt, siger Jørn Bonnesen.

Odenses borgmester, Anker Boye, hilser projektet velkommen:

- Det er fantastisk at se et projekt af denne størrelse og den energi aktørerne har lagt i det. Det passer perfekt ind i de planer vi allerede har taget hul på i form af byudvikling, supersygehus, letbane med videre, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093