23948sdkhjf

Syddanske betonværker på overarbejde

En ordre på 4.000 tons beton til stort hotelbyggeri på Als stiller helt ekstraordinære krav til planlægning og koordinering hos betonproducenten Unicon
Betonværker i Sønderborg, Vojens og Tønder samt lastbiler med chauffører fra det meste af Jylland kommer på overarbejde senere på ugen.

Det er nødvendigt for at sikre leveringen af de cirka 4.000 tons beton, der kræves for at gennemføre en omfattende støbning til det det kommende hotel og konferencecenter Alsik på Sønderborgs havn.

Opgaven skal udføres som en såkaldt døgnstøbning torsdag og fredag og ifølge Casper Mathiasen, der er områdechef for produktion i Unicons region syd er det en ordre, der stiller helt ekstraordinære krav til planlægning og koordinering.

”Vi har trukket lastbiler og chauffører til fra det meste af Jylland, og vognmænd kører hele døgnet sand fra Rødekro, granit fra Aabenraa og cement fra Aalborg Portland til betonværkerne i Sønderborg og Vojens og bliver omdirigeret til Tønder, hvis det bliver nødvendigt. Til hver lastbil er knyttet to-tre chauffører, så de kan træde til, hvis det bliver nødvendigt og samtidig overholde hviletidsreglerne”, fortæller Casper Mathiasen.

Planlagt i en måned

Den detaljerede planlægning har stået på i en måned, og indebærer at Unicons betonværker i Sønderborg og Vojens skal producere i døgndrift. Desuden er betonværket i Tønder i beredskab, hvis der skulle ske noget uventet et af de andre produktionssteder.

På byggepladsen vil der være tre store betonpumper, hvoraf en holdes i reserve i tilfælde af tekniske problemer.

Pølser til tilskuerne

”I ordren indgår også, at vi i samarbejde med Enggaard (byggeriets hovedentreprenør, red.) leverer 1.000 pølser til de borgere, som vil se på støbningen fredag klokken 12-14. Jeg tænker især på naboerne, som jo skal tåle, at der bliver støj fra byggepladsen dag og nat, mens den største støbning af bundpladen bliver gennemført”, siger Casper Mathiasen.

Chaufførerne møder ind torsdag aften klokken 18. Planmæssigt kører den første bil en time senere turen fra betonværk til byggeplads. Herefter vil en lastbil ankomme til Alsik-byggepladsen hvert 6.-7. minut, indtil støbearbejdet er færdiggjort.

Fakta – Alsik
Sønderborgs kommende hotel- og konferencenter Alsik opføres i øjeblikket på byens havnefront, direkte til Alssund, det smalle farvand mellem Sønderjylland og Als.
Hotellet bygges som to tårne på henholdsvis 19 og 70 meter. Det får 190 værelser, de øverste på 19. etage. Det er tegnet af Henning Larsen Architects.
Bitten og Mads Clausen Fond og PFA Pension er hovedinvestorer i hotelprojektet til omkring 600 mio. kroner.
Alsion-hotellet skal efter planen stå færdigt i slutningen af 2018. Det indgår i den amerikanske stjernearkitekt Frank Gehrys masterplan for Sønderborg fra 2008.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188