23948sdkhjf

Bosch opgraderer 18V bore-/skruemaskiner

Ny generation af stærke akku-maskiner med kompakt design og nydesignet præcisionskobling
Bosch har lanceret en ny generation af 18 V akku-skrue-/boremaskiner. De er en del af Bosch’ Dynamics-serie og Robust-serie og de tre nye modeller henvender sig bl.a. til professionelle i træindustrien, elektrikere, VVS- og varmeinstallatører.

Den ledningsfrie bore-/skruemaskine GSR 18 V-EC Professional samt den ledningsfrie kombi-maskine GSB 18 V-EC Professional er begge nye tilføjelser til Bosch’ Dynamics-serie

Modellen GSR 18 VE-EC Professional er en tilføjelse til Bosch’ Robust-serie. Den nye akku-bore-/skruemaskine er den første fra Bosch i dens klasse med kulløsmotorteknologi.

Øget komfort og reduceret slitage
De nye modeller fra Bosch har fået en nydesignet præcisionskobling, som ifølge Bosch er unik i markedet. Et elektronisk kontrolsystem opfanger, når koblingen er overbelastet og stopper motoren for at undgå, at skruen bliver spændt for kraftigt. Det forhindrer den høje lyd, der opstår ved en overstramning, ligesom det minimerer vibrationer og slid på materialet og koblingen.

Det resulterer til gengæld i mindre slitage og en længere levetid for værktøjet og dets tilbehør. Maskinerne kommer også med en robust 13 mm-borepatron i metal.

Fuld kontrol under skruning og boring
To LED-lys advarer håndværkeren, når maskinen stopper: Et hvidt LED-lys viser, at værktøjet har en blokering, og et rødt LED-lys viser, at værktøjet er overophedet. På denne måde er håndværkeren altid informeret om værktøjets tilstand.

Værktøjets forbedrede ergonomi øger også komforten: ’Softgrip’-grebet har en rillet struktur, der gør maskinen nemmere at holde, især hvis den benyttes over hovedhøjde eller i forbindelse med opgaver, hvor pladsen er trang.

KickBack Control-funktionen (tidligere kendt som ’Electronic Rotation Control’), giver brugeren fuld kontrol, selv ved de mest krævende bore-/skrueopgaver. En integreret sensor opfanger, hvis motoren pludselig sætter ud, eksempelvis ved fremmede objekter i metallet, træet eller murværket, og stopper motoren øjeblikkeligt.

Det forhindrer uventede vrid fra værktøjet og kan således reducere risikoen for skader.

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094