23948sdkhjf

Mange mestre kende ikke nye lånetyper

Håndværks- og entreprenørvirksomheder vælger i stigende grad at dække behovet for driftskapital via kassekredit. Nye kilder som virksomhedspant og factoring er ikke slået igennem
Når de danske bygge- og anlægsvirksomheder har behov for driftskapital, er en kassekredit i banken ofte kilden.

Det viser Dansk Byggeris årlige kreditanalyse. Her svarer omkring 60 procent, at bygge- og anlægsbranchen benytter kassekreditter hos bankerne, når de har behov for kapital.

Samme andel dækker en stor del af deres løbende behov for driftskapital via egenfinansiering, mens en fjerdedel benytter sig af leverandørkreditter.

Dermed går byggeriet glip af nye lånemuligheder som virksomhedspant og factoring. Kun hver femte byggevirksomhed anvender virksomhedspant, mens factoring stort set ikke anvendes af virksomhederne i undersøgelsen - kun én procent af virksomhederne har erfaring med factoring.

Alternative lånemuligheder
Virksomhedspant:
Pantsætning af eksempelvis kundetilgodehavender, varelagre eller materiel

Factoring:
Salg af debitortilgodehavender - altså fakturaer - til aktører, der er professionelle i forhold til at hjemhente tilgodehavender.

Leasing:
Finansieringsmulighed, når der eksempelvis skal anskaffes nyt materiel. En leasingaftale løber ofte over fem år. Restværdien fastsættes ud fra, hvilken salgspris maskinen har på udløbstidspunktet.

Kilde: Dansk Byggeri og diverse websites


Læs mere på licitationen.dk (kræver abonnement)

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088