23948sdkhjf

To jyske dørfabrikker gør sig bredere sammen

Ny dørplade- og fyldningsfusion vil skabe en stærk aktør i Danmark og udlandet.
Det bredeste produktsortiment vinder på dør- og vinduesmarkedet. Både i Danmark og udlandet, tror O.H. Industri i Ikast.

Derfor har den midtjyske underleverandør af dørplader og fyldninger nu overtaget alle aktierne hos konkurrenten Partas, som har fabrik i landsbyen Balling på Salling.

Erik Kuhr Sørensen, som oprindelig grundlagde Partas, har sammen med direktør Kim Nielsen valgt at sælge samtlige aktier til nærliggende medaktør.

Med sammenlægningen står fusionen godt rustet til fremtidens konkurrence, vurderer Carsten Mols, direktør hos O.H. Industri.

"Kravene til sortimentet ændrer sig meget i disse år til det bredere. Det skyldes blandt andet, at kunderne i øjeblikket står over for nye energikrav. Hvor vi tidligere kunne nøjes med fem forskellige tykkelser i fyldninger, er vi måske oppe på 20 i dag", siger han til Wood Supply.

Fordi O.H. Industri og Partas har to forskelligartede sortimenter, mener han, at de to fabrikker vil supplere hinanden godt. Derfor tror han også, at begge fabrikker vil eksistere på langt sigt.

"Det giver rigtig god mening at arbejde med to fabrikker, og hele idéen er, at det skal vi også have meget langt ude i fremtiden. Sammen kan vi skabe et bredere sortiment uden for meget kompleksitet. Jo bredere man producerer på én fabrik, desto mere komplekst bliver det", siger Carsten Mols.

Ifølge Carsten Mols har det været afgørende for Partas-ejerne, at køberen ville beholde og udvikle Balling-fabrikken. For Carsten Mols var det også vigtigt, at Erik Kuhr Sørensen og Kim Nielsen ville fortsætte i virksomheden.

"Partas er en god virksomhed, og det er vigtigt for os, at der er kontinuitet.

Således vil begge forretninger umiddelbart fortsætte helt som hidtil, og de vil betjene hver sin kundegruppe.

Men lidt senere vil det give god mening, at vi begynder at købe lidt hos hinanden.

Partas-direktør Kim Nielsen var selv minoritetsejer, da O.H. Industri gav et købstilbud. I forvejen var det oplagt for stifteren Erik Kuhr Sørensen at sælge, da han nærmer sig pensionsalderen. Købers betingelse for fusionen var dog, at begge Partas-ejere ville sælge, og det har Kim Nielsen været positiv over for.

" Det er klart bedre at samarbejde, når vi skal ud på eksportmarkeder, end det er at køre efter hinanden. Vi har allerede et bredt sortiment, men det skal være endnu bredere, hvis vi hver især skal ud og finde nye kunder", siger han.

Både Partas og O.H. Industri kom ud af 2015 med millionoverskud.

O.H. Industri tjente knap 6 mio. kr. efter skat, og Partas tjente godt 2 mio. kr. efter skat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188