23948sdkhjf

12 kommuner slækker på kravene om sikkerhedsstillelse ved byggeopgaver

12 borgmestre i Business Region Aarhus har netop vedtaget at entreprenører først skal stille økonomisk sikkerhed for en arbejdsopgave for en af kommunerne, når entreprisesummen overstiger 1.000.000 kr.
Det bliver lettere at være bygge- og håndværksvirksomhed i Aarhus området.

Det er almindelig praksis, at en virksomhed skal stille økonomisk sikkerhed, når de skal udføre en arbejdsopgave i en vis størrelsesorden. Men beløbsgrænsen for krav om sikkerhedsstillelse har varieret meget imellem de østjyske kommuner, og det har givet virksomhederne forskellige vilkår i forbindelse med samarbejdet med forskellige kommuner.

Men det laves der om på nu,
Fakta om sikkerhedsstillelse
Entreprenører på anlægsprojekter skal stille en sikkerhed (eller en garanti) som kan komme til udbetaling, hvis entreprenøren ikke færdiggør arbejdet.

•Udgangspunktet er oftest, at entreprenøren stiller en sikkerhed, der svarer til 15 pct. af entreprisesummen, når entreprisesummen er af en vis størrelse.

•Hovedparten af danske kommuner stiller krav om sikkerhed ved entreprisesummer på 500.000 - 1.000.000 kr.

•Beløbsgrænsen varierer pt. fra kommune til kommune i Business Region Aarhus fra 200.000 kr. til 1.000.000 kr.
hvor den politiske styregruppe i Business Region Aarhus har besluttet at anbefale ensartede betingelser om sikkerhedsstillelse og samtidig hæve grænsen til en million kroner.

”Erhvervslivet skal have gode betingelser i Business Region Aarhus, og harmonisering af krav om sikkerhedsstillelse gør det både lettere og billigere for virksomhederne at samarbejde med kommunerne i Business Region Aarhus. Med beslutningen styrker vi den østjyske business region, hvor vi arbejder sammen om tiltag, der giver merværdi for virksomhederne,” siger borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring og
medlem af den politiske styregruppe for Business Region Aarhus, og fortsætter:

”Vi opnår også, at små og mellemstore virksomheder ikke afholder sig fra at byde på en opgave, hvis udgiften til sikkerhedsstillelse er uforholdsmæssigt stor i forhold til et muligt overskud. Det ser jeg som en meget væsentligt gevinst”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078