23948sdkhjf

Mester skal kende reglerne om sygdom og ferie

Der findes helt særlige regler for sygdom i ferien. Der skelnes mellem sygemelding før ferien og sygemelding under ferien
Ferien begynder den dag, hvor medarbejderen normalt skulle have mødt på arbejde. Hvis medarbejderen er syg på dette tidspunkt, har medarbejderen ikke pligt til at holde ferien, der i stedet kan udskydes. Det kræver dog, at medarbejderen sygemelder sig til arbejdsgiveren, inden ferien begynder. Sygemeldingen skal ske efter de regler, der gælder i virksomheden.

Det forklarer Dansk Byggeri i "Nyt fra Dansk Byggeri" som er en del af organisationens medlemsinformartion.

Sygemelding i ferien
Hvis medarbejderen sygemelder sig i ferien, har medarbejderen ret til erstatningsferie dog først efter 5 karensdage. De 5 karensdage opgøres pr. ferieår og kan ligge i forlængelse af hinanden eller være spredt over ferieåret. Har medarbejderen optjent mindre end 5 ugers ferie, så vil de 5 dage blive reduceret forholdsmæssigt.

Eksempel:
En medarbejder har ferie i 3 uger regnet fra 1. juli og sygemelder sig efter 5 feriedage. Medarbejderen får først ret til erstatningsferie efter 5 karensdage, dvs. medarbejderen har ret til 5 erstatningsferiedage.

Medarbejderen har selv risikoen for de første 5 sygedage i ferien pr. ferieår, dvs. medarbejderen anses for at holde ferie på de sygedage, der ikke er erstatningsferie for.

Lægeerklæring
Betingelserne for, at medarbejderen har ret til erstatningsferie er, at medarbejderen under sygdommen sygemelder sig til virksomheden. Medarbejderen skal kunne dokumentere sygdommen ved en lægeerklæring overfor virksomheden, forklarer Dansk Byggeri.

Det er medarbejderen, der skal indhente og betale lægeerklæringen, når der er tale om sygdom, efter ferien er begyndt. Selve sygemeldingen skal ske efter de regler, der gælder for sygemelding i virksomheden. Medarbejderen kan kun få erstatningsferie efter reglerne regnet fra den dag, hvor medarbejderen melder sig syg til arbejdsgiver.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094