23948sdkhjf

Tømrer med studenterhue

Drøhse - tømrer og snedker ApS i Løgumkloster har uddannet sin første tømrerlærling fra EUX
Tømrerlærling Henrik Ulstrup Hansen fra Drøhse - tømrer og snedker ApS i Løgumkloster har ikke alene hænderne skruet ordentlig på, der sidder også et godt hoved på ham. Det beviste han fornylig, hvor han afsluttede den fireårige EUX-uddannelse med eksamen og svendeprøve – og fik den hvide hue fra Rybners Tekniske Skole i Esbjerg.

”På EUX har jeg kunnet kombinere lærlingetiden som tømrer med de gymnasiale fag på højt niveau, og det har den store fordel, at jeg nu både har svendebrev som tømrer og muligheden for at læse videre med det samme”, fortæller Henrik Ulstrup Hansen.

Udover at Henrik er den første EUX-tømrer, der er udlært hos Drøhse – blev han også Esbjergs første EUX’er nogensinde.

Lærlinge er en del af virksomheden
Drøhse - tømrer og snedker ApS har haft så gode erfaringer med at have Henrik som lærling, at Tue Enghave Jensen, der ejer virksomheden, slår fast, at det bestemt ikke er sidste gang, man har haft en lærling fra EUX i firmaet:

Vil læse videre
”Vi tager ansvar for at uddanne de unge mennesker indenfor vores fag, og lærlingene har derfor altid været en del af vores hverdag og af virksomheden. Sådan vil det også være fremover, og vi ser det kun som en ekstra fordel, at vores lærlinge nu har mulighed for at få både svendebrev og en gymnasial uddannelse i én og samme uddannelse.

Det giver dem nogle helt andre muligheder fremadrettet, og vi får som virksomhed også fordele af kombinationen af den boglige og praktiske uddannelse. Jeg er helt sikker på, at vi ikke har set den sidste EUX’er her hos Drøhse”.

Henrik Ulstrup Hansen vil i løbet af de næste par måneder færdiggøre sin lærlingeperiode hos Drøhse, inden han vil bruge sine gode karakterer fra EUX til at forfølge sin drøm om at læse videre til diplomingeniør i integreret design på Syddansk Universitet i Odense.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078