23948sdkhjf

Ny app skal sikre korrekt isolering

Flere virksomheder har fået øjnene op for byggebranchens digitaliserings-potentiale, og endnu en ny app er på markedet
Med en spritny app er vejledningen i den rette isolering til bygningens dele og rum kun et par klik væk.

Det er isoleringsvirksomheden Knauf Insulation, der har lanceret appen, der blandt andet kan vise fakta om U-værdi, akustik og brandmodstandsevne. I appen får man desuden information om alle produkter fra Knauf Insulation, oversættelsestabel samt kontaktoplysninger til nærmeste forhandler.

”Vi vil gøre det nemmere for vores brugere. Derfor har vi udviklet en app, som giver hurtige og korrekte svar på mange af de spørgsmål vedrørende isolering, som en entreprenør stiller sig selv”, siger Daniel Tholén, der er produktchef hos Knauf Insulation Nordic.

Satser på byggeriet

Appen, som nu bliver lanceret, hedder ”Knauf Insulation Nordics” og findes til både Iphone og Android-telefoner. Dermed går Knauf Insulation i hælene på en række andre virksomheder, der ser byggebranchens store potentiale for at blive mere digital. En anden af de virksomheder, der tilbyder en app til byggebranchen, er Geniebelt, der med sin app integrerer de fleste dele af en byggesag i en digital platform for alle projektets aktører – lige fra håndværkeren på byggepladsen til direktøren. Når der netop bliver satset på byggebranchen, er det fordi branchen i dag ikke er god nok til at udnytte digitaliseringen, forklarer adm. dir i Geniebelt, Ulrik Branner.

”Byggebranchen er allerede digitaliseret. De bygger virtuelt og i 3D og 4D og er meget innovative og har taget nye teknologier til sig, men byggeriet mangler stadig et paradigmeskift, hvor man gør op med de ineffektive værdikæder”, siger han.

Godt med på nogle parametre

Fordi branchens potentiale er så stort, er den særlig interessant, mener Ulrik Branner.

”Globalt set er det en enorm branche, der omsætter for 8,3 trilliarder (en trilliard udtrykkes ved et ettal efterfulgt af 21 nuller, red.) dollar om året. Det gør mulighederne for besparelser kæmpestore. Alene i Danmark vil der være store besparelser at hente, hvis man på offentlige byggerier kunne spare 20 procent”, siger han.

Cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg peger på, at byggebranchen på nogle parametre er godt med på digitaliseringen, men at branchen ligger lavt på den gennemsnitlige investerede krone i IT pr. medarbejder.

”Vi kan se, at branchen ifølge tal fra Danmarks Statistik producerer det samme som i 2005, men med 21.000 færre medarbejdere. Det kan være et udtryk for, at byggeriet er kommet med på digitaliseringsbølgen. Men der er selvfølgelig mere at komme efter”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22