23948sdkhjf

Sikring af motorvejsbroer breder sig i udlandet

Mens Vejdirektoratet afviser, at det giver mening at investere i hegn for at beskytte mod dødsensfarlige stenkast på landets motorveje, har myndighederne flere steder i udlandet skærpet reglerne på området.
Det gælder eksempelvis delstater i USA og Australien, hvor der er indført krav om sikkerhedshegn på broerne.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Tiltagene i udlandet er sket som reaktion på et stigende antal stenkast fra broer. Det gælder ikke mindst i USA, som i de senere år har været hjemsøgt af et stort antal tragiske episoder, hvor mennesker er blevet dræbt eller alvorligt såret af sten eller andre tunge ting nedkastet fra broer.

I staten Pennsylvania har senator Gene Yaw for nylig fremsat forslag om at opføre sikkerhedshegn på udvalgte motorvejsbroer. Det gælder særligt broer i byområder, som har fortove og ligger i nærheden af skoler. Hver gang der indtræffer en ny episode med stenkast, bliver broen evalueret med henblik på at beslutte, om der skal opføres et hegn på broen, skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Australien har ligeledes oplevet mange tilfælde af stenkast mod biler. Det fik tilbage i 2009 delstaten Australian Capital Territory til at afsætte penge til at opsætte sikkerhedshegn på 14 broer rundt om hovedstaden Canberra.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.443