23948sdkhjf

JFP slipper foden fra speederen

Efter seks års uafbrudt vækst skal der mere ro på udviklingen.
Jørgen Friis Poulsen A/S (JFP) har ved flere lejligheder meldt ud, at det overordnede mål for 2016 er at nå en milliard kroner i omsætning.

Halvvejs gennem regnskabsåret tyder alt på, at det vil lykkes. Entreprenørvirksomheden med kontorer i Herning og København har i årets første seks måneder omsat for 533 millioner kroner.

- Vi er godt tilfredse med at konstatere, at de mål vi har sat os for 2016 ser ud til at holde. Vi forventer dermed stadig at runde en omsætning på en milliard kroner for første gang i virksomhedens historie, siger administrerende direktør Jesper Friis Poulsen, der er anden generation i det familieejede selskab.

Mange gode år giver robusthed
Han hæfter sig dog allermest ved virksomhedens soliditet, stabilitet og den jævnt opadgående kurve. I seks år i træk har JFP fremgang målt på både omsætning og indtjening.

- De mange gode år har givet os en god robusthed, så vi har noget at stå i mod med. Det er rart i en branche, der gennem de seneste år har oplevet mange virksomheder, der har det svært, siger Jesper Friis Poulsen.

Resultatet for første halvår 2016 er et overskud på 34 millioner kroner, og JFP’s overskudsgrad er nu øget til 6,4 procent.

Skarpt fokus og stram styring
Væksten og det forbedrede resultat skyldes ikke mindst JFP’s evne til at reducere risiko og gå målrettet efter udvalgte opgaver.

Jesper Friis Poulsen fremhæver i den forbindelse danmarkshistoriens største hospitalsbyggeri, DNU i Skejby ved Aarhus, hvor JFP har vundet ikke færre end fem storentrepriser. Det målrettede fokus på sygehuse har også givet gevinst hjemme på Herning-egnen, hvor JFP er råhusentreprenør på DNV Gødstrup. Her kom den tredje entreprise ud af tre mulige i hus lige før sommerferien.

- Vi har en formuleret risikoprofil, som beskriver den type opgaver, vi på grund af risikoen slet ikke går ind i. Vi vil gøre de ting, vi er gode til – og samle endnu mere erfaring og knowhow inden for en række fokusområder, siger Jesper Friis Poulsen.

Foruden sygehuse gælder det blandt andet boliger, plejehjems og erhvervsbyggeri.

- OPP-projekter er et af de områder, vi har fokus på, fordi der ligger et stort potentiale i opgaver, der ikke kun handler om prisen på udførelsen, men hvor også de fremtidige driftsomkostninger tænkes ind. Et af de parametre, som JFP er meget stærke på, siger Jesper Friis Poulsen.

Senest er JFP gået ind i projektudvikling og udvikler 17.000 kvadratmeter med boliger og detailhandel i Silkeborg i samarbejde med Boligselskabet AAB og Rema Butiksudvikling.

Skal holde godt fast i de gode ting
Målet for 2017 er begrænset vækst. Eller slet ingen vækst. Ledelsen har vurderet, at det er vigtigt for både virksomhed og organisation at tage et år, hvor de mange nye medarbejdere får tid til at finde sig til rette:

- Det er afgørende for JFP’s fortsatte succes, at vores værdier som troværdighed, handlekraft og en løsningsorienteret tilgang til tingene, slår igennem ude hos kunderne, siger Jesper Friis Poulsen.

Når pilen på den måde kontinuerligt peger på vækst, gælder det om at holde godt fast i de gode ting – selv om det går stærkt.

JFP valgte derfor i forsommeren at udvide sin direktion , som fremover består af Jesper Friis Poulsen, økonomidirektør Søren Høgh, direktør for Jylland Niels Henrik Madsen, direktør for Sjælland Niels H. Andersen samt salgsdirektør Søren Trærup. Desuden er Jesper S. Hjorth og Firas Al udnævnt til projektdirektører for henholdsvis Jylland og Sjælland.

Nøgletal for JFP A/S

1. halvår 2016 1. halvår 2015 2015
Omsætning 533 mio. kr. 353 mio. kr. 770 mio. kr.
Resultat 34 mio. kr. 22 mio. kr. 46 mio. kr.
Overskudsgrad 6,4% 6,2% 6,1%
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11