23948sdkhjf

Digitalisering skal drive væksten

Digitalisering kan skabe vækst og øge effektiviteten. Men digitalisering må ikke blive et mål i sig selv. Sporene fra offentlige myndigheders kuldsejlede digitaliseringsprojekter skræmmer.
"Regeringens vækstpakke indeholder en lang række initiativer, som skal skabe vækst og nye arbejdspladser.

Der er blandt andet fokus på erhvervslivets rammevilkår og effektiviseringsmuligheder i kølvandet på den eksplosive udbredelse af nye, digitale teknologier.

Regeringen har tidligere meldt ud, at man vil understøtte en digital omstilling i virksomhederne og der er nedsat en arbejdsgruppe - Produktionspanel 4.0. - som skal aflevere sine anbefalinger til regeringen i april måned 2017.

Også mødet mellem virksomheder og offentlige myndigheder er i fokus i regeringens vækstpakke. En fællesoffentlig digitaliseringsstrategi skal blandt andet sikre, at digitale løsninger i den offentlige sektor styrker erhvervslivets rammevilkår, og at offentlige data kan blive vækstdriver for virksomhederne".

Det konstaterer chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad

"For virksomhederne handler det mest af alt om, at digitaliseringsprocesserne er så gennemskuelige og anvendelige som muligt. Som udgangspunkt er digitalisering ikke svaret på alt. Som det gælder ved valg af alle andre værktøjer, skal IT-værktøjer vælges, fordi de er effektive, og ikke bare fordi de er digitale.

Digitalisering kan skabe vækst og øge effektiviteten. Men digitalisering må ikke blive et mål i sig selv. Sporene fra offentlige myndigheders kuldsejlede digitaliseringsprojekter skræmmer", understreger chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078