23948sdkhjf

Ny VW Crafter varebil lige på trapperne

Ny VW Crafter varebil med nye 2-liters motorer og valg mellem for- og baghjulstræk eller firehjulstræk.
Den nye VW Crafter. som lander hos de danske forhandlere efter årsskiftet, får den nye 2-liters TDI dieselmotor med 102-, 122, 140- og 177 hk, men der spøger også en 3-liters V6 maskine på 224 hk, som også fås til den nye Amarok V6.

Tidligere blev Crafter bygget af Mercedes, men nu har VW så bygget en helt ny fabrik i Polen til alene at bygge Crafter. Så man kan ikke umiddelbart sammenligne den gamle med den nye.

Designet ligger tæt op af VW Transporter når det gælder kølergrill og lygter. Instrumenteringen er nyudviklet med alle moderne typer kommunikations- og infotainment-systemer. Der bliver flere typer sæder at vælge imellem.

Servostyringen bliver elektrisk, så den kan styre alene ved at følge afstribningen på vejen. Dermed er den forberedt for at blive selvkørende.

For erhvervsfolk er det vigtigt at vide, at den nye crafter har en trailervægt på 3,5 tons og medhørende trailerassist. Det bliver efter sigende muligt at styre trailerens bevægelser via justeringsknappen til sidespejlene.

Sikkerheden omfatter stabilitetskontrol, linjevogter, nødbremse og Adaptiv Cruise Control, sidevindskontrol og kollisionsbremse.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125