23948sdkhjf

Tag en akademiker i praktik, mester!

En håndfuld håndværksfirmaer har sagt ja til at tage studerende fra Roskilde Universitet i praktik i en forsøgsordning. Dansk Håndværk mener, at akademikere kan blive en gevinst inden for administration og kommunikation
Tre bachelorer fra Roskilde Universitet (RUC) har for en stund ladet de tunge bøger om organisationsteori og offentlig forvaltning blive på hylderne. Et semester af deres overbygning tager de i stedet hos fem små- og mellemstore håndværksvirksomheder, hvor de skal forsøge at omsætte noget af deres teoretiske viden til praksis. Forsøget er etableret i et samarbejde mellem universitetet, revisionsfirmaet Markman og Bechlund og arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk.

Dansk Håndværk håber, at forsøgsprojektet vil vise det potentiale, der er ved at ansætte akademikere i små- og mellemstore virksomheder.

"De studerende er stærke på områder som kommunikation, markedsføring og forbedring af arbejdsprocesser, som ofte er en tidsrøver for håndværksvirksomheder. Her kan de studerende med deres viden være med til at løse helt konkrete opgaver, som virksomheden ellers ikke ville få klaret", forklarer direktør Morten Frihagen fra Dansk Håndværk i en pressemeddelelse.

Fordomme skal bekæmpes

Hvis projektet for alvor skal lykkes, kræver det, at begge parter nedbryder en række fordomme, mener direktøren for Dansk Håndværk.

"Virksomhederne skal lære, at nogle af deres opgaver kan besættes af andre grupper end dem, de er vant til at kigge efter. For at tiltrække arbejdskraft skal de til at tænke mere smart. De studerende skal vi have overbevist om, at det her er en mulighed. På sigt vil vi jo gerne, at de sigter efter denne branche som en førsteprioritet og ikke en nødløsning", siger Morten Frihagen.

Det er ikke første gang, at håndværksvirksomheder prøver kræfter med personale, der har en universitetsbaggrund. Det er dog det første forsøg med forudgående undervisning og et forløb på et halvt år.

"De studerende har på forhånd modtaget undervisning i for eksempel arbejdsgange, så de får en forståelse for kulturen på en arbejdsplads med fortrinsvis håndværkere", siger Dansk Håndværks direktør.

De tre RUC-studerende modtager SU under praktikforløbet, der tæller som et semester af deres kandidatuddannelse.

Værdi for alle

Annica Bjørnlund Maharaj, der netop er begyndt hos en tømrer- og snedkervirksomhed i Ballerup vest for København, glæder sig til arbejdet, som hun kalder meget praksisorienteret.

"Jeg har jo ikke været i gang ret lang tid endnu, men det er spændende at være så tæt på den praktiske virkelighed. Selvom vi skal tænke vores akademiske kompetencer ind i en ny sammenhæng, er vi sikre på, at projektet vil føre mange positive ting med sig. Både for os, for vores praktikværter og måske også for håndværksbranchen som helhed, hvis det bliver en succes", siger hun i en pressemeddelelse.

Forsøgsordning
Projektet løber til udgangen af januar 2017, hvor praktikperioden udløber. Herefter skal projektet evalueres, inden det afgøres, om samarbejdet mellem RUC og Dansk Håndværk skal fortsætte og bredes ud til flere virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125