23948sdkhjf

Garanti for holdbart og brandsikkert tagpap

Mere end 90 pct. af den professionelle tagpap, som bruges i Danmark, er TOR Godkendt.
Ni virksomheder, heraf syv importører af udenlandsk tagpap, har nu tilsluttet sig den frivillige kontrolordning TOR Godkendt. Tagpapbranchens Oplysningsråd (TOR) lancerede ordningen for snart tre år siden og skønner nu, at mere end 90 pct. af den professionelle tagpap, som bruges i Danmark, er TOR Godkendt.

”Det var manglende kontrol af tagpap på markedet, der blev startskuddet til kontrolordningen
For hvordan kan byggeriets aktører være sikre på, at der er sammenhæng mellem papirdokumentationen og det tagpapmateriale, der rent faktisk leveres på byggepladsen, når myndighederne ikke vil kontrollere dette”?, spørger TOR i en pressemeddelelse.

I dag er tagpap fra syv importører af udenlandsk tagpap og to danske producenter TOR Godkendt. Det gælder produkter fra Apurit (Soprema), F. Larsen Tagmaterialer (De Boer), Binné, ATAB, Hetag (Georg Börner), Eurotag Danmark (Derbigum/Imperbel), BMC-Danmark (FRAGMAT TIM d.o.o.), Nordic Waterproofing (Phønix) og Icopal.

”Med den store tilslutning af produkter vurderer vi, at mere end 90 procent af den professionelle tagpap, som bruges i Danmark, nu er TOR Godkendt,” siger Tommy Bunch-Nielsen, sekretariatschef i TOR og TOR Godkendt og fortsætter:

”Det giver en større sikkerhed for byggeriets aktører og slutbrugeren, der i langt højere grad kan være sikker på at få tagpap, som er både holdbart og brandsikkert. Samtidig giver det landets bygherrer mulighed for at hente konkurrencedygtige priser på kvalitetstagpap til professionel brug, fordi der er ens vilkår, krav og standarder for alle.”

En ekstra sikkerhed
FRAGMAT TIM d.o.o. fra Slovenien er et af de seneste udenlandske tagpapprodukter, som er blevet TOR Godkendt. Det er den danske virksomhed BMC-Danmark, der er importør af det TOR Godkendte overpap og underpap. Herudover er BMC-Danmark også importør af de TOR Godkendte produkter fra tyske Binné.

”Vi har valgt at få vores produkter TOR Godkendt af den simple årsag, at vores kunders kunder kræver det for at kunne være sikre på, at deres tagpaptag bliver en gedigen og sikker løsning,” siger Per Kjær Nielsen, salgsdirektør hos BMC-Danmark og fortsætter:

”Selvom vores producenter har en løbende egenkontrol, så er TOR Godkendt for os forhandlere og vores kunder en ekstra sikkerhed for, at gældende kvalitetskrav bliver overholdt. Som importør af udenlandsk tagpap er det også vigtigt for os, at vores produkter er TOR Godkendte, da det ellers kan være vanskeligt at hamle op med de lokale producenter.”

Ifølge Per Kjær Nielsen har interessen for produkterne fra FRAGMAT TIM d.o.o. været overvældende, siden produkterne blev TOR Godkendt.

”Vores kunder efterspørger en mere sort tagpap som vores hovedleverandør Binné desværre ikke har i deres sortiment. Det har FRAGMAT TIM, og derfor er vi glade for, at vi nu har et fuldgyldigt sortiment af TOR Godkendt tagpap,” siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078