23948sdkhjf

Jysk typehusproducent fordobler millionoverskud

Positionen blandt landets absolut bedst indtjenende typehusproducenter fastholdes med det største overskud siden 2008.
En af typehusbranchens absolutte veteraner i form af Finn Mortensen ved stadig, hvordan man tjener penge på at bygge huse til danskerne. Årsrapporten for Finn Mortensen Huse A/S viser, at selskabet i 2015/16 tjente 10,8 mio. kr. før skat.

Overskuddet er det største i virksomheden siden 2008, og det er samtidig blandt de fem-seks største i branchen, viser Building Supplys oversigt.

- Bestyrelsen betyder vildt meget, for selv om jeg godt kan tjene pengene selv, så er det dem, der holder styr på alle tallene. Uanset om jeg møder dem en søndag aften eller onsdag morgen, så er de fulde af gode idéer og interesserer sig for firmaet, siger Finn Mortensen og sender dermed roserne videre til Marianne Mortensen og Michael Mortensen, hvor sidstnævnte – ud over at være Finn Mortensens søn – nok er mest kendt som grundlægger af Casa samt det nystartede typehusfirma Hybel.

Ikke længere 40-50 år
Finn Mortensen griner af det spøjse i, at han dermed teknisk set konkurrerer med sin egen søn. I realiteten forholder det sig dog ganske anderledes, for Finn Mortensen koncentrerer sig kun om at bygge 10-20 huse lokalt i Horsens, mens han lader ”de unge knejter” om at slås om resten af markedet.

Den rutinerede husbygger tager det derfor også roligt, selv om han forventer en nedgang i overskuddet efter indeværende regnskabsår.

- Da jeg var 40-50 år, kunne jeg godt holde til det. Men nu er jeg nogle og halvfjerds, så jeg kan ikke køre så stærkt hvert eneste år. Og jeg kan da allerede nu se, at næste regnskab kommer til at gå ned igen.

Historiske orkidéer spændte ben
Finn Mortensen grundlagde i 1971 FM Huse, der siden blev til FM-Søkjær for så at ende som HusCompagniet. De mange år i branchen gør, at Finn Mortensen sjældent kommer ud for overraskelser.

- Jeg ved allerede nu, hvad jeg tjener på de huse, jeg skal bygge i 2017. Det skal jeg vide efter så mange år i branchen, siger Finn Mortensen med et grin.

Han bygger i øjeblikket på 10 rækkehuse i Torsted sydvest for Horsens, som skal stå klar i maj næste år. Dernæst følger 14 rækkehuse på Ternevej. Her starter byggeriet op næste år efter en forsinkelse, som skyldes, at der blev fundet orkidéer på adressen, som angiveligt kunne spores tilbage til 1600-tallet. Det historiske fund skulle først undersøges af Naturstyrelsen, hvilket forsinkede lokalplanen.

- Så de 14 rækkehuse på Ternevej kommer først med i regnskabet for 2017/18, konstaterer Finn Mortensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112