23948sdkhjf

Linoleum hitter som møbelmateriale

50’ernes favoritmateriale hitter på møbler og køkkener
Nu skal linoleum ikke længere kun ligge på gulvet. En af Danmarks førende producenter af linoleum, Forbo, oplever rekordstor efterspørgsel på Furniture Linoleum – et produkt, der er speciallavet til at blive klæbet på borde, køkkenlåger, skuffefronter m.m. I første halvår steg salget med 10 procent sammenlignet med 2015, og det tal forventes at vokse, når Forbo i begyndelsen af oktober lancerer en række nye, moderigtige farver på det populære møbellinoleum:

”Allerede før sommerferien blev vi ringet op af flere store producenter, der ville have de nye farver, og henvendelserne er steget støt siden. Det sjove er, at hypen omkring Furniture Linoleum har bredt sig til en ny målgruppe. Også private kontakter os nemlig i stigende grad, fordi de ønsker en særlig lækker overflade til for eksempel et spisebord,” siger teknisk chef hos Forbo, Thomas Kjær.

Populært hos internationale møbelfirmaer
Et af de firmaer, der er storforbuger af Furniture Linoleum i Danmark, er WO Interior i Randers. De laver alt fra døre over bordplader til køkkenfronter beklædt med linoleum og leverer til prominente designvirksomheder som danske Fritz Hansen, amerikanske Hermann Miller og schweiziske Vitra.

”Vi har aldrig før produceret så mange ting med linoleum som nu. Med de nye farver er det også et helt andet og meget mere moderne produkt end det, mange af os husker fra gulvet på vores gamle folkeskole.

Og så er det behageligt og blødt at røre ved, samtidig med at det er miljøvenligt og naturligt. Oven i købet er det nemt at sælge, for i Danmark er der blevet solgt så meget linoleum, at alle ude i møbelleddet, sælgere som producenter, kender det og ved, at det står for kvalitet og holdbarhed,” fortæller Niels Troelsen, indehaver af WO Interiør.

Danmark er i forvejen et af de lande i verden, hvor der bliver solgt mest linoleum pr. indbygger, fordi vi har så meget fokus på miljø, kvalitet og holdbarhed. Nu ligger det på mange gulve landet over, og næste skridt er interiør og retail. Sidstnævnte er et marked, Forbo også forventer sig meget af, da de allerede nu leverer til flere og flere butikker og hoteller i takt med, at det bæredygtige materiale fås i flere trendy farver og igen bliver anerkendt for sin holdbarhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.166