23948sdkhjf

København renoverer skoler i stor stil

Med budget 2017 sætter Københavns Kommune godt en mia. kroner over fire år af til renovering og genopbygning af skoler. Også nye ungdomsboliger, forbedringer på vej- og cykelstiområdet, mere grønt og nye svømmehaller er i fokus
Samtlige partier i Københavns Borgerrepræsentation har indgået aftale om byens økonomi for 2017.

Det skete tirsdag aften, og med budget 2017 investeres der for i alt 4,2 mia. kroner.

Aftalen fortsætter blandt andet planen om at få alle kommunens 70 folkeskoler moderniseret.

41 skoler er allerede helhedsrenoveret, og der afsættes i alt 798,7 mio. kroner over fire år til helhedsrenovering af i alt 10 folkeskoler.

Det gælder Holbergskolen, Lundehusskolen, Tingbjerg Skole, Bavnehøj Skole, Strandvejsskolen, Skolen på Amagerbro, Hansted Skole, Nyboder Skole, Guldberg Skole og Strandparkskolen.

Desuden er der sat 23,5 mio. kroner til mindre renoveringer på yderligere tre skoler og 260,5 mio. kroner over fire år til nedrivning og genopbygning af Hyltebjerg Skole, som skal lægges sammen med Vanløse Skole med ét ekstra spor, madskole og tandlægeklinik.

"For mig er det fantastisk, at vi nu endelig er ved at få alle folkeskolerne i København bragt up to date. Det er noget af det allervigtigste for mig - at vores fælles skole fungerer, så vores børn har en hverdag, hvor de kan lære og lege i ordentlige rammer", siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Boliger, svømmehaller og grønt

Samtidig indeholder byens budget for næste år knap 82 mio. kroner over fire år til 500 nye almene ungdomsboliger, og der sættes penge af til at bygge erstatningsboliger for de almene boliger, som Københavns flygtninge flytter ind i.

Der afsættes desuden i en genopretningspulje i alt 140,2 mio. kroner til veje og cykelstier på blandt andet Vesterbrogade, Amager Boulevard og Utterslevvej.

Samtidig sættes der penge af til udvidelse af Dybbølsbro og bedre forhold for cyklister, blandt andet i Vendersgade og i Tingbjerg.

Der er også afsat penge til at gøre byen mere grøn og få ryddet op.

De kommende to år bliver der gjort en større indsats for at samle skodder og glasskår, ligesom der bliver givet 21,3 mio. kroner over fire år til at etablere flere cykelparkeringspladser, eksempelvis ved stationer, samt penge til at indsamle forladte cykler.

Dertil bliver der afsat tre mio. kroner om året i fire år til at udvide åbningstider og rengøring af offentlige toiletter og penge til træer og til blomster i rabatten ved byens større veje.

Idræt og fritidsliv får også en tiltrængt saltvandsindsprøjtning. Der er blandt andet afsat 60,1 mio. kroner til at købe en grund på Papirøen til en ny svømmehal samt penge til at planlægge en ny svømmehal i Ørestad og penge til en skøjtebane i Enghaveparken.

Der er med aftalen også fokus på nedsættelse af erhvervsgebyrer og nedbringelse af sagsbehandlingstiderne foruden en lang række andre punkter om alt fra flere pædagoger til styrkelse af foreningsliv.

Læs også: " Dansk Byggeri ser positivt på budgetaftale ".

Elementer i aftalen
Der afsættes:
798,7 mio. kroner over fire år til helhedsrenovering af i alt 10 folkeskoler samt 23,5 mio. kroner til renovering af yderligere tre skoler
260,5 mio. kroner over fire år til nedrivning og genopbygning af Hyltebjerg Skole, som skal lægges sammen med Vanløse Skole med ét ekstra spor, madskole og tandlægeklinik
81,9 mio. kroner over fire år til grundkapital til almene ungdomsboliger samt 18,1 mio. kroner til nye almene boliger til erstatning for de boliger, der optages af Københavns flygtninge
2 gange 5 mio. kroner til ekstra renhold – blandt andet til at fjerne skod og glasskår
21,3 mio. kroner til ny cykelparkering samt 0,8 mio. kroner om året i fire år til oprydning
60,1 mio. kroner til grundkøb og planlægning af svømmebad på Papirøen
10,4 mio. kroner over tre år til en skøjtebane i Enghaveparken
80,4 mio. kroner til en fortsat nedsættelse af erhvervsgebyrer for udendørs servering og vareudstillinger
14,6 mio. kroner til at nedbringe sagsbehandlingstiderne for erhvervsrettede myndighedsopgaver, så blandt andet byggesager og miljøgodkendelser i fremtiden kan behandles hurtigere og mere effektivt
Fem mio. kroner årligt i tre år til fortsat kontrol med, at kommunens leverandører tilbyder deres medarbejdere ordentlige løn- og arbejdsvilkår
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083